MP3 Quality Modifier 2.02

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 29 juni 2011 13:56

Apps & Software

Met MP3 Quality Modifier kunt u de kwaliteit van een mp3-bestand aanpassen (lees: naar beneden bijstellen), zodat u meer bestanden kwijt kunt op uw harde schijf, mp3-speler of smartphone. Bij een audiocollectie van tientallen bestanden maakt het verschil tussen 3 of 7 MB niet uit, maar hebt u duizenden audiobestanden, dan gaat dat natuurlijk wel tellen. U kunt daarbij verschillende zaken aanpassen handmatig aanpassen, al is er weinig uitleg over wat deze opties doen.

Audiofielen weten het zeker: als een mp3-bestand een bitrate heeft van minder dan 256 Kbit/s, dan is het kwalitatief niet om aan te horen. Kwaliteit is belangrijk, maar niet iedereen heeft van die hypergevoelige muziekoren, sterker nog, de meeste mensen horen het verschil tussen 192 Kbit/s en hoger niet eens. Zonde, want hoe hoger dit getal, des te groter het bestand.

Indien u weet wat alle opties inhouden, kunt u zelf de kwaliteit van de mp3('s) aanpassen.

Slimmer is dan ook om het menu Presets gebruiken, om te kiezen uit een voorgedefinieerde instelling. Zo kunt u kiezen voor Portable (iets minder kwaliteit voor iets winst op het gebied van schijfruimte), Compromise (letterlijk een compromis tussen kwaliteit en bestandsgrootte en Ver low quality. Het laat zich raden dat de laatste optie niet fantastisch is, en ook Compromise is hoorbaar slechter. Portable is eigenlijk de enige optie die leidt tot ruimtewinst, zonder het nummer hoorbaar te beschadigen. Probeer het met een paar nummers uit, dan zou u daarna uw hele collectie automatisch kunnen omzetten.

U kunt ook kiezen voor voorgedefinieerde instellingen, dat is eenvoudig en helder.

MP3 Quality Modifier 2.02

Freeware

Taal Engels

Download 635 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 822 KB harde-schijfruimte

Maker Kevin Schneider

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snel grote hoeveelheden mp3-bestanden verkleinen

Handige voorinstellingen

Optie Portable biedt prima geluidskwaliteit

Minpunten

Geen uitleg bij handmatige opties

Nut van de optie Very low quality

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MP3 Quality Modifier 2.02

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.