Mp3-speler of smartphone?

Door: merijn-gelens | 17 augustus 2012 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

1. Sporten

Bij sporten hoort voor bijna iedereen muziek. Het ligt voor de hand om te kiezen tussen een telefoon en een zo klein mogelijke mp3-speler, maar er zijn juist voor sporters ook speciale toestellen op de markt die beter aansluiten bij de gekozen activiteit.

1. Waterdicht

Zo biedt fabrikant Speedo de Aquabeat-mp3-speler voor zwemmers. Deze speler is niet alleen waterdicht, maar blijft drijven als u hem onverhoopt in het zwembad laat vallen. Het eenvoudigste model is, met een opslagcapaciteit van 1 GB, wat aan de kleine kant. Aan de andere kant hebt u dan nog - uitgaande van één minuut muziek per megabyte - al genoeg muziek om 16,5 uur aan één stuk te zwemmen voor u nieuwe muziek nodig hebt. Speedo levert ook een aparte koptelefoon mee met instelbare oordopjes. U kunt de speler bevestigen aan uw zwembril.

Tegen watervaste mp3-spelers zijn smartphones op dit moment nog niet opgewassen. We kunnen natuurlijk proberen het toestel op een externe speaker langs de waterkant te zetten, maar dat kan wat klachten van andere zwemmers opleveren. Aan de andere kant zagen we dit jaar op de technologiebeurs CeBIT een techniek om alle elektronica watervast te maken, dus mogelijk dat in de toekomst watervastheid een vast onderdeel in telefoons wordt.

De Speedo Aquabeat is waterdicht, voorzien van drijfvermogen en te bevestigen aan een zwembril.

2. Ingebouwde hartslagmeter

Voor onder meer hardlopers en fietsers is de MotoACTV van Motorola een interessant toestel. Deze polsbandvormige speler vult zijn muziekkwaliteiten aan met een hartslagmeter, gps en sportsoftware. Wie na de training thuiskomt, kan zijn prestaties via wifi automatisch laten synchroniseren met het MotoACTV-portaal van Motorola. De modellen zijn stootvast en waterafstotend, dus een valpartij of regenbui is geen ramp. Qua opslag hebt u keuze uit 8 of 16 GB.

Met de smartphone is dit apparaat te evenaren door een sportapplicatie zoals bijvoorbeeld Endomondo, MapMyRun of Runkeeper te installeren en een hartslagmeter aan te schaffen die met uw telefoon kan praten. Op uw telefoon zou u in een vergelijkbare situatie bij het sporten bluetooth, internet en gps gelijktijdig gebruiken, wat niet de handigste combinatie is om de accu te sparen. Zeker voor duursporters is de geschatte levensduur van negen uur van de MotoACTV daarom een interessant voordeel vergeleken met de smartphone.

Fanatieke duursporters kunnen hun prestaties bijhouden en luisteren naar muziek met de MotoACTV van Motorola.

3. Draadloos

Als de draad van de koptelefoon in de weg zit, dan is een oplossing zoals de Walkman W van Sony interessant. Hier zit een mp3-speler met 2 GB opslagcapaciteit ingebouwd in de hoofdtelefoon. Ook deze speler is waterafstotend. Voordat u tot deze aanschaf overgaat, is het verstandig om eerst te kijken naar een bluetooth-­koptelefoon voor uw smartphone. Die kost minder en biedt u de mogelijkheid om zonder draden van muziek op uw telefoon te genieten.

Een mp3-speler met een innovatieve vorm is eigenlijk het minst interessant als vervanging voor de telefoon bij sporten. Tenzij u uw batterij niet wilt belasten of uw smartphone tijdens het sporten erg in de weg zit, is het interessanter om de juiste accessoires voor de smartphone te kopen, dan om een compleet nieuwe mp3-speler in huis te halen. Vergeet voor aanschaf van een speler daarom niet te kijken of het equivalent niet beschikbaar is als accessoire voor uw telefoon.

Wie tijdens het sporten last heeft van draden, lost dit op met de Walkman W van Sony.

0 Reactie(s) op: Mp3-speler of smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.