Mp3-speler of smartphone?

Door: merijn-gelens | 17 augustus 2012 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

2. Ultralange levensduur

Hoeveel uur kan uw telefoon muziek afspelen? Bij de iPhone komt Apple uit op veertig uur muziek. Samsung specificeert de afspeelduur van muziek op de Galaxy S II niet. Wat we over beide smartphones veilig kunnen stellen, is dat als we ze puur als mp3-speler gebruiken, ze lang muziek af kunnen spelen. Zeker als we op reis gaan, is dat een groot voordeel: wie weet wanneer het volgende stopcontact beschikbaar is?

Toch is deze inschatting niet helemaal juist. Als we een smartphone namelijk gebruiken zoals die bedoeld is, met push e-mail in de achtergrond, terwijl we regelmatig bellen en internetten, dan zakt de levensduur navenant. Als we een taxi willen bellen, is een lege mp3-speler minder erg dan een lege telefoon. Dat maakt de aanschaf van een mp3-speler voor de lange levensduur van de batterij interessant als u bijvoorbeeld veel op reis bent.

4. Indicatie levensduur

Als u de specificaties van de fabrikanten wilt gebruiken om een inschatting te maken, dan is een verwachte levensduur van tien tot vijftien uur voor audio een indicatie dat het toestel niet lang meegaat. Met een levensduur van twintig tot vijfentwintig uur hebt u een gemiddelde speler in handen. Bij dertig uur of meer audio afspelen, komen we echt op het terrein van de lange levensduur.

Met een beetje zoeken vinden we zo redelijk vlot enkele kampioenen op het gebied van ultralang meegaan. Een goed voorbeeld van zo'n apparaat is de Cowon C2. Deze mp-3 speler kan volgens de fabrikant op één lading 55 uur aan één stuk muziek afspelen. De iPod touch blijft daar iets bij achter, maar is met een levensduur van veertig uur voor audio zeker ook het vermelden waard.

Als het om lange levensduur gaat, vergeet dan de tablet niet. Een bovenmaatse 'smartphone' met extra grote batterij biedt een flinke levensduur als het om muziek afspelen gaat. Zeker als het toestel toch al meegaat op reis, is het geen slechte vervanger van een mp3-speler.

Cowon weet met de C2 een toestel neer te zetten dat extreem lang kan spelen voor opladen noodzakelijk wordt.

De iPod touch heeft dezelfde stevige batterij als de iPhone en gaat daarom lang mee als mp3-speler.

Een tablet heeft alle mediafunctionaliteit van een smartphone, maar draait op een serieus grotere accu.

Bestandsformaten

Hoewel we de spelers aanduiden als mp3-spelers, hebben we in bijna alle gevallen de mogelijkheid om ook andere bestandsformaten af te spelen. Mp3, Audible en wav zijn formaten die we in alle spelers vinden. Liefhebbers van opensource doen er verstandig aan om te controleren of Ogg Vorbis of Flac ondersteund wordt. De wma-codec van Microsoft was ooit standaard, maar zien we op steeds meer spelers verdwijnen. Handig om te weten als uw collectie op dit formaat is geript. Natuurlijk kunnen we niet om de aac-codec heen. Deze codec wordt veel geassocieerd met Apple en iTunes, maar is formeel gezien nog steeds genomineerd als de opvolger van mp3. Bij de keuze tussen twee vergelijkbare spelers, is ondersteuning van aac geen slechte overweging om de doorslag te laten geven.

0 Reactie(s) op: Mp3-speler of smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.