Mp3-speler of smartphone?

Door: merijn-gelens | 17 augustus 2012 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

3. Ultracompact

De categorie ultracompact kunnen we zo groot maken als we willen. Uiteindelijk vallen de eerdergenoemde usb-sticks met mp3-afspeelmogelijkheden ook onder deze noemer. Bent u op zoek naar iets meer stijl, dan biedt deze categorie heel interessante apparaten. De centrale doelstelling is vanzelfsprekend 'klein zijn'. Op dit criterium verslaan al deze toestellen automatisch de smartphone.

Dan valt er onderling natuurlijk nog altijd genoeg keuze te maken. Bij de categorie kleine usb-sticks zijn een paar aandachtspunten te noemen. Heel belangrijk is de bediening. Zit er een schermpje in het toestel gebouwd, worden nummers willekeurig afgespeeld of is er een andere slimme bedieningstruc bedacht? Ook een belangrijke afweging is ingebouwde radio. We vinden niet in alle ultracompacte mp3-spelers een radio terug.

5. MicroSD

Eén van de meest uitgebreide ultracompacte mp3-spelers op de markt is de Sansa Clip. We kunnen kiezen uit een 2, 4 of 8 GB-model. De toestellen hebben een ingebouwde radio, zijn met microSD-kaartjes uit te breiden en kunnen ook dienst doen als dictafoon.

Tegenover deze volle uitrusting lijkt de iPod shuffle bijna karig, maar schijn bedriegt. Dit toestel beperkt zich tot precies de taak waarvoor u het koopt. De iPod shuffle heeft geen radio, dictaatfuncties en zelfs geen scherm. In plaats daarvan praat het apparaat tegen u als u op zoek gaat naar een afspeellijst of artiest.

Zowel Sony als Creative levert met respectievelijk de Walkman B en de MuVo T200 ultracompacte mp3-spelers die op uitbreiding middels microSD-kaarten na, vergelijkbaar zijn met de Sansa Clip. Beide fabrikanten bieden keuze tussen 2 of 4 GB opslag.

Sandisk biedt met de Sansa Clip één van de meest complete ultracompacte mp3-spelers.

De iPod shuffle biedt ondanks zijn kleine oppervlak toch redelijk grote controletoetsen aan.

De Sony Walkman B-toestellen hebben een klein display om af te lezen welk nummer er speelt.

De MuVo T200 van Creative is onder meer verkrijgbaar in zwart, wit en indrukwekkend roze.

6. Klein met beeld

Een afwijkende maar vermeldenswaardige speler is de Archos 14 Vision. Deze vierkante mp3-speler met zijden van 4,6 centimeter en een dikte van 1 cm is net iets groter dan de andere ultracompacte spelers. Daar staat tegenover dat we een 1,44 inch-scherm ter beschikking krijgen waarop we, na conversie met meegeleverde software, kleine films zouden kunnen kijken. Muziek luisteren is uiteraard ook gewoon mogelijk. De speler heeft een geheugen van 4 GB en kan op één lading 11 uur muziek of 2,5 uur films weergeven.

Een ander bekend merk doet hier een schepje bovenop. Namelijk Apple met de iPod nano. Deze speler is net iets kleiner en een stuk dunner dan de speler van Archos 14 Vision. Toch is het scherm van de iPod nano een fractie groter. De batterij gaat (met 24 uur voor muziek) langer mee en we vinden in dit toestel ook nog een ingebouwde radio.

Video kijken op ultracompacte schaal is mogelijk met de Archos 14 Vision.

Wie echt niet zonder video kan heeft met de iPod nano één van de kleinste draagbare videospelers in handen.

Muziekdienst op de speler

Als u niet zonder Spotify, Music Unlimited, Deezer, Rara of een andere online muziekdienst kunt, dan is de klassieke mp3-speler niet de juiste keuze. Hoewel we hier en daar hints vinden dat spelers met een aansluiting op deze diensten ooit zullen komen, hebt u op dit moment voor onderweg een smartphone nodig die de app van de betreffende dienst kan installeren. Om de bestanden die niet offline beschikbaar zijn naar uw toestel te streamen, hebt u overigens ook mobiel internet nodig. Om onderweg onbeperkt muziek te kunnen luisteren, is de smartphone daarom onmisbaar.

0 Reactie(s) op: Mp3-speler of smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.