Mp3-speler of smartphone?

Door: merijn-gelens | 17 augustus 2012 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

4. Opslagmonsters

Tegenover de ultracompacte mp3-spelers staan de opslagmonsters. Dit zijn de toestellen die we niet alleen als mp3-speler gebruiken, maar ook als videospeler en op sommige momenten als externe harde schijf.

De opslagmonsters maken gebruik van een harde schijf om stevige hoeveelheden gegevens op te kunnen slaan. Daarmee gaan ze door de 'barrière' van 64 GB heen, de limiet die we op dit moment vinden als het om smartphones gaat. We gaan uit van de veronderstelling dat u niet met extra microSD-kaarten op zak wilt lopen.

Hoewel de opslagcapaciteit van harde schijven nog steeds groter is dan van flashgeheugen, is het gegeven van een mp3-speler met harde schijf toch een tikje ouderwets. De iPod classic belichaamt daarom deze categorie als geen ander. Met een relatief klein beeldscherm en een harde schijf van 160 GB aan boord, kunnen we hier onze muziekcollectie en een deel van onze films op kwijt. Handig als we voor langere tijd op reis gaan, mits we de kans hebben op te laden. De 36 uur audio of 6 uur video die de batterij in het vooruitzicht heeft, houdt gelijke tred met de gemiddelde smartphone. Boven alles brengt deze speler toch wat sentimentele gevoelens bij ons teweeg.

De Cowon iAudio X7 zal in tegenstelling tot de iPod classic geen nostalgische snaar weten te raken, maar compenseert ruimschoots door moderne technologie in te zetten. Ook deze speler heeft een harde schijf van 160 GB aan boord, hoewel we er ook voor kunnen kiezen om een model met 120 ­GB aan te schaffen. In plaats van een klassiek schermpje met daaronder een draaiwiel, krijgen we een 4,3 inch-touchscreen om de speler te bedienen. De Cowon iAudio X7 kan volgens specificatie 103 uur muziek of 10 uur video afspelen voor we een stopcontact moeten zoeken. Wederom een moder­nisering ten opzichte van de klassieker van Apple.

Apple biedt met de iPod classic niet alleen veel opslag, maar speelt ook in op nostalgische gevoelens.

Wie grote hoeveelheden draagbare video wil afspelen, kan met de Cowon iAudio X7 goed uit de voeten.

0 Reactie(s) op: Mp3-speler of smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.