HEOS by Denon: Multiroom-systemen bedienen met een app

Door: denon | 16 november 2015 06:00

Blog

Met een multiroom-systeem luister je naar muziek in meerdere kamers. Er is op dit gebied inmiddels een groot aantal producten verkrijgbaar dat zich middels een mobiele app laat bedienen. Een gebruiksvriendelijk multiroom-systeem realiseer je eenvoudig met de HEOS-producten van Denon.

Wanneer je aan de slag gaat met multiroom is het belangrijk om te bepalen met welke aanbieder je in zee gaat. Het is namelijk niet mogelijk om speakers en audiosystemen van verschillende merken te combineren. Je zit dus bij je keuze vast aan het merk. Wie voor de veelzijdige HEOS-lijn van Denon kiest, zal daar geen spijt van krijgen. De producten zijn dankzij een betaalbare prijs en gebruiksvriendelijke bediening erg laagdrempelig. Gunstig is dat Denon daarmee niet inlevert op functionaliteit. Integendeel, want met een HEOS multiroom-netwerk kun je namelijk alle kanten op. Belangrijk om te beseffen is dat Denon regelmatig nieuwe HEOS-producten uitbrengt, zodat je ook in de toekomst kunt blijven vernieuwen. Voordat je daadwerkelijk begint met multiroom, is het wel een voorwaarde dat er op de juiste plekken een (draadloze) internetverbinding voorhanden is.

De HEOS-lijn van DENON is erg veelzijdig.

Welke producten?

Voor het optuigen van een multiroom-systeem bepaal je eerst in welke kamers je naar muziek wilt luisteren en wat voor producten er hierbij passen. Welke apparatuur heb je al staan en in welke ruimtes moeten er nieuwe spullen komen? De HEOS-lijn van Denon heeft voor iedere situatie een passende oplossing. Zo bestaat het assortiment uit maar liefst vier zelfstandige luidsprekers van wisselende grootte. Om een ruime kamer met muziek te vullen, heb je bijvoorbeeld alleen de HEOS 7 nodig. Wil je ook muziek horen in een bijkeuken of schuurtje, dan voldoet ongetwijfeld de compacte HEOS 3. Stuk voor stuk actieve speakers met een ingebouwde versterker, waardoor er geen aanvullende apparaten zijn vereist. Filmliefhebbers kunnen bovendien uit de voeten met de HEOS HomeCinema soundbar. Wie nog ergens een setje luidsprekers over heeft, voegt dit paar via de HEOS Amp eenvoudig aan het multiroom-netwerk toe. Ook je bestaande audiosysteem maak je lid van de 'familie' door de draadloze voorversterker HEOS Link hierop aan te sluiten.

HEOS-producten werken met veel muziekaanbieders en zijn via de app heel eenvoudig te bedienen.

Gebruiksvriendelijke app

Zodra alle multiroom-apparaten met het thuisnetwerk verbonden zijn, regel je de bediening vanuit een mobiele app. Aan ieder lid van het multiroom-systeem is een naam gekoppeld, bijvoorbeeld woonkamer, keuken en slaapkamer. De app op je iPhone, iPad of Android-toestel geeft je toegang tot je volledige muziekcollectie. Van online muziekdiensten als Spotify en Tidal tot eigen muziek die op een NAS staat opgeslagen. Zelfs muziek van aangesloten apparaten zoals een cd-speler of externe harde schijf speel je via het multiroom-netwerk af. Je bepaalt bijvoorbeeld dat je via Spotify naar het nieuwe album van Adele wilt luisteren in de woonkamer en keuken. Beide ruimtes vormen dan één zone. Voor de slaapkamer selecteer je bijvoorbeeld eigen muziek op een NAS. De mogelijkheden zijn legio. Denon heeft voor zijn HEOS-multiroomsysteem een eenvoudige app ontwikkeld die voor iedereen gemakkelijk is te begrijpen. Met behulp van slechts drie tabbladen heb je toegang tot alle functies van het multiroom-systeem.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van (en geschreven door) Denon. De redactie is niet verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit artikel.

0 Reactie(s) op: HEOS by Denon: Multiroom-systemen bedienen met een app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.