Muziek door het hele huis

Door: wouter-diemer | 04 januari 2012 16:51

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

6. iTunes

Ook via iTunes kunt u overal in huis naar dezelfde muziek luisteren. Daarvoor hebt u wel een iPad of iPhone nodig. Hebt u nog geen iTunes? Surf naar Apple en download het programma. De installatie gaat via een korte wizard. Meteen als iTunes geïnstalleerd wordt, wordt uw muziek door het programma geïndexeerd. Als het niet naar wens is, kunt u dit later zelf nog aanpassen. Door uw mp3's naar iTunes te slepen zet u ze in het programma. iTunes is een handig programma waarmee uw al uw muziekbestanden kunt beheren. De muziek die u ziet staan in iTunes staat niet in het programma zelf. Als u iTunes van uw computer verwijdert, dan blijft de muziek nog gewoon beschikbaar.

Met iTunes van Apple maakt u het mogelijk dat u met een iPad of iPhone uw computer op afstand kunt bedienen.

7. iTunes op afstand bedienen

Wanneer u uw mp3's in iTunes hebt staan, is de volgende stap de koppeling met uw iPad. Ga daarvoor in iTunes naar Geavanceerd en kies voor Thuisdeling starten. Vervolgens wordt u gevraagd om uw Apple-ID in te voeren. Hebt u deze nog niet, dan kunt u er direct een aanmaken via Apple. Na een bevestiging via e-mail bent u ook in het bezit van een ID. Als u bent ingelogd met uw ID, kunt u meteen de koppeling maken met uw iPad. U kunt uw muziek met maximaal vijf andere pc's in huis delen. Met Apple Remote op de iPad bedient u nu eenvoudig de muziek op uw pc. Ook in Remote zult u uw wachtwoord en gebruikersnaam nogmaals in moeten voeren. Zorg er ook voor dat het schuifje aanstaat, op I. Wilt u een nieuwe bibliotheek toevoegen, klik dan op Voeg bibliotheek toe. Kies op uw iPad nu een nummer in iTunes en speel het af, het geluid zal nu uit uw computer komen.

Apple Remote op uw iPad of iPhone geeft u de mogelijkheid om verbinding te maken met iTunes op uw eigen pc. Als de verbinding aanstaat, is de iPad of iPhone de afstandsbediening voor uw computer.

8. Gmote voor Android

Ook het besturingssysteem Android heeft de mogelijkheid om vanaf een tablet of een telefoon uw muziek op uw computer af te spelen. Met de App Gmote maakt u van uw telefoon of tablet een afstandsbediening voor uw pc. In een paar stappen staat Gmote voor u klaar. Ga op uw tablet of telefoon naar de Android Market en download daar de Gmote 2.0. Surf op uw pc naar Gmote en download hier Gmote Server. De installatie verloopt snel en simpel. Voordat u start, maakt u een nieuw wachtwoord voor uw server en geeft u aan het programma door op welke plek uw muziekbestanden staan, bijvoorbeeld op C:\Gebruikers\uwnaam\Mijn muziek. Als u nu aan de slag gaat met Gmote op uw telefoon of tablet selecteert u de Gmote Server, voert u het wachtwoord in en selecteert u de map waar uw bestanden staan. Zodra u de bestanden af gaat spelen hoort u geluid uit de boxen van uw computer.

Vanaf uw Samsung Galaxy Tab bedient u eenvoudig uw pc.

9. Pc aansluiten op tv

Het is ook steeds gemakkelijker geworden om uw pc direct op uw tv aan te sluiten zodat u hier ook meteen al uw muziek van uw laptop kunt afspelen. Met een nieuwe flatscreen-tv met HDMI-aansluiting kunt u met één HDMI-kabel naar uw laptop direct een aansluiting maken. Zorg er uiteraard wel voor dat uw laptop ook een HDMI-aansluiting heeft. Via de Windows-toets+P kunt u het zo regelen dat u uw monitor één-op-één op de tv ziet, de tv als tweede monitor functioneert of juist als hoofdscherm. Soms lukt het niet om het geluid direct mee te laten spelen op uw televisie, de speakerinstellingen van Windows staan dan waarschijnlijk nog op die van uw computer. Ga om de instelling te veranderen naar het speakertje rechtsonder in uw beeldscherm en klik op Afspeelapparaten. Kies voor Digital Audio en klik op Standaard instellen. U krijgt op deze manier geluid uit de speakers van uw tv.

Met een HDMI-kabel is een aansluiting van pc of laptop naar een flatscreen-televisie zo geregeld.

0 Reactie(s) op: Muziek door het hele huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.