Muziek door het hele huis

Door: wouter-diemer | 04 januari 2012 16:51

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Muziek organiseren

10. MediaMonkey

Hebt u nog nooit van MediaMonkey gehoord? Dan is het hoog tijd om snel met dit programma kennis te maken. Als u in het bezit bent van een grote collectie mp3-bestanden is dit programma de tool waarmee u organisatie aanbrengt in al uw muziek. Surf naar MediaMonkey en download hier de gratis versie van het programma. Kies voordat de wizard start voor Nederlands en doorloop daarna de wizard. Na de installatie kunt u meteen het programma starten. Er wordt bij de eerste keer gevraagd waar u de muziek vandaan wilt importeren. Geef hier de map aan op uw computer waarin u uw mp3's hebt opgeslagen.

MediaMonkey ziet er ouderwets uit, maar het programma is heel erg uitgebreid, waar u als muziekliefhebber veel aan hebt.

11. Extra informatie

MediaMonkey heeft heel veel mogelijkheden en opties. Muziek sorteren op genre, artiest en jaartal, extra informatie opzoeken op internet en het volumeniveau van bestanden gelijktrekken. Zo hebt u geen volume­verschillen meer tussen uw mp3's. Klik met uw rechtermuisknop op een muziekselectie en kies voor Volume effenen. Door de vele mogelijkheden is MediaMonkey erg geschikt voor mensen met een grote muziekcollectie die met dit programma een muziekchoas kunnen voorkomen.

Met veel mp3's kunnen er geluidsverschillen optreden tussen verschillende muziekbestanden. Met MediaMonkey trekt u ze snel gelijk.

12. Spotify

Voor het grote publiek zal Spotify inmiddels niet onbekend meer in de oren klinken. Met dit programma kunt u uw eigen muziek organiseren, maar streamt u ook gratis muziek vanaf internet. Surf naar Spotify en maak daar een account aan en download het programma. In de gratis versie van Spotify kunt u 10 uur per maand gratis naar muziek luisteren, maar u hebt dan wel te maken met reclame-onderbrekingen. Voor slechts een tientje per maand bent u af van de reclame en wordt uw muziek on- en offline beschikbaar. U hebt de bestanden dan nog niet op uw pc staan, maar Spotify maakt ze beschikbaar voor u. Op elke pc waar u Spotify geïnstalleerd hebt en ingelogd bent met uw account, ziet u dezelfde afspeellijsten terug. U hoeft dus geen bestanden te synchroniseren.

Voor een klein bedrag per maand, is uw muziek via Spotify online en offline beschikbaar en kunt u het door het hele huis beluisteren.

13. Muziek delen

De kracht van Spotify zit hem in de eenvoud. Het programma is gemakkelijk te bedienen en met de zoekfunctie verzamelt u razensnel de leukste muziek. De mogelijkheid om afspeellijsten en muziek met vrienden te delen maakt Spotify een aantrekkelijk programma om in te zetten als mediaspeler. Door de koppeling met Facebook kunt u muzieklijsten van anderen bekijken en u abonneren op afspeellijsten. Klik op de afspeellijst van een van uw Spotify-contacten en klik op Subscribe, hiermee plaatst u de muziek van een ander direct in u eigen afspeellijst. Met Spotify kunt u een gevarieerde muziekverzameling aanleggen zonder dat u allerlei downloadprocessen door moet lopen. Zoeken en direct afspelen op uw laptop en met de juiste aansluiting hoort u de muziek door het hele huis.

Met Spotify deelt u eenvoudig muziek met bekenden, zo legt u heel snel nieuwe collecties aan.

14. Last.fm

Ook Last.fm is voor de liefhebber geen onbekende. U kunt hiermee muziek luisteren vanuit uw browser. Via Last.fm maakt u binnen enkele minuten een profiel aan waarmee u de site kunt doorzoeken. ­Last.fm­ laat veel zien over de artiest en vindt u er ook muziekvideo's. Om echt muziek te ordenen is de website minder geschikt, u kunt er vooral op zoek naar muzieksoorten die gerelateerd zijn aan uw favoriete artiest.

Last.fm geeft veel extra informatie over de muziek die u aan het luisteren bent, daarnaast worden er veel hints over het genre gegeven.

15. Last.fm Scrobbler

Gelukkig heeft Last.fm ook een tool die u kunt downloaden en gebruiken om muziek te ordenen. Dit programma is direct gekoppeld aan uw Last.fm-account en houdt ook updates in uw netwerk bij. Surf naar Last.fm om het programma te downloaden. Nadat u de wizard doorlopen hebt, vraagt het programma of u het wil koppelen aan uw Last.fm-account. Kies hier voor Yes. Zodra u in de wizard verdergaat zult u eenmalig uw wachtwoord en gebruikersnaam door moeten geven. U kunt hier ook uw muziekverzameling importeren. Last.fm gaat door als 'internetradio' als u zoekt op een artiest in de Scrobbler. U krijgt dan eerst het juiste nummer te horen, en daarna gerelateerde muziek. Last.fm is leuk voor liefhebbers en mensen die graag experimenteren met nieuwe muziekstijlen.

Met het programma Last.fm Scrobbler hebt u Last.fm direct op uw pc staan. Voor muziekliefhebbers handig om bij de hand te hebben.

0 Reactie(s) op: Muziek door het hele huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.