Muziek door het hele huis

Door: wouter-diemer | 04 januari 2012 16:51

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

16. WinAmp

Net zoals MediaMonkey is Winamp ook een klassieker onder de mediaspelers. Waar MediaMonkey nog het ouderwetse uiterlijk heeft behouden is Winamp met zijn tijd meegegaan. Surf naar Winamp en download hier het programma. Het leuke van Winamp is dat u er mp3's bij krijgt om het programma eens goed te proberen. Tijdens de installatie wordt u ook nog gevraagd of u een pdf-reader wilt installeren. Deze pdf-reader is niet nodig en deze kunt u weigeren. Nadat u het programma geïnstalleerd hebt, kunt u uw muziek importeren in het programma.

17. Meer informatie over muziek

Als u meer wilt weten over uw muziek dan voegt u via Winamp heel gemakkelijk de discografie van de artiest toe. Zodra u boven in beeld klikt op de muziek die u aan het afspelen bent, gaat u direct naar een pagina waar u meer vindt over de artiest, het nummer of het album.

WinAmp is een zeer uitgebreid programma, en door een slimme koppeling met een muziekdatabase komt u snel meer te weten over een artiest en album.

18. Apps

Last.fm, Spotify en Winamp hebben ook apps voor uw iPhone of Android-telefoon. De functionaliteit op uw telefoon is een stukje beperkter dan de programma's zelf, maar u hebt dan wel direct de beschikbaarheid over al uw afspeellijsten. Via de App Store van Apple en de Android Market van Google vindt u de apps. Hieronder een overzicht van de beschikbare apps. Winamp is er niet voor Apple-producten.

- Last.fm: iOS, Android.

- Spotify: iOS en Android

- Winamp: Android

19. Muziek downloaden

Er is nog steeds een hoop te doen rondom het gratis downloaden van muziek. De Nederlandse wet staat downloaden van muziek toe, maar u mag het niet zomaar delen met anderen. Dan bent u strafbaar. De meest gangbare manier van downloaden is via usenet. Via een van de aanbieders van nieuwsgroepen kunt u zich inschrijven. Vaak hebt u een klein abonnement nodig. Voor minder dan 10 euro kunt u meer dan 10 GB aan muziek (en films) downloaden. Neem via een usenet-aanbieder een abonnement en surf naar Binsearch.info om daar uw downloads te zoeken. Downloads blijven niet altijd geldig. De 'houdbaarheid' van een download (retentie) verschilt per aanbieder (zie kader Usenet-abonnementen).

Met Binsearch kunt u zoeken naar favoriete muziek.

20. Downloaden

Met de resultaten op Binsearch hebt u niet direct uw mp3's binnen. Daarvoor hebt u een programma nodig dat het bestand omzet naar een juiste download inclusief mp3's. Dit kunt u via SABnzbd doen. Surf naar SABnzbd en download en installeer het op uw computer. Stel het programma naar uw wens in, en voer uw bestand vanaf Binsearch in.

Met SABnzbd haalt u de muziekbestanden binnen.

0 Reactie(s) op: Muziek door het hele huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.