Muziek door het hele huis

Door: wouter-diemer | 04 januari 2012 16:51

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Afspeelproblemen oplossen

21. Muziekbestanden omzetten

Er zijn heel veel programma's waarmee u uw muziek om kunt zetten, naar mp3, wav of een ander formaat. Met één zoekactie in Google vindt u al heel veel verschillende programma's. In dit voorbeeld kiezen we voor Any Audio Converter. Surf naar Any Audio Converter om het programma te downloaden en te installeren. De bediening van het programma is gemakkelijk. Klik op Add Media Files, kies vervolgens een formaat bij Profile. Deze knop vindt u rechtsboven in beeld. Klik vervolgens op Convert om de bestanden om te zetten. Het kan zijn dat de muziekkwaliteit iets achteruit gaat. Rechtsonder in beeld kunt u aangeven welke bitrate u wilt gebruiken. Hiermee bepaalt u de kwaliteit. Een lage bitrate zult u op een computer niet zo snel horen, maar op grotere boxen in uw huiskamer hoort u dit absoluut.

Any Audio Converter is gemakkelijk in het gebruik: selecteer een bestand en een formaat en u kunt het meteen omzetten.

22. Codecs

Het kan ook zijn dat u de benodigde codecs niet hebt om de muziek af te spelen. Hoewel dit probleem niet zo heel vaak meer voorkomt, kunt u als u het toch tegenkomt dit gemakkelijk oplossen door een pakket met codecs te downloaden. Het K-Lite Codec Pack biedt opties om problemen met afspelen op te lossen. Surf naar Codecpack.nl om het codecpack te downloaden. Het is een klein programma dat regelmatig voorzien wordt van updates. Hiermee hebt u waarschijnlijk de beschikbare codecs binnen en hebt u geen problemen meer met het afspelen van muziek.

Het K-Lite Codec Pack is een oude bekende, maar nog steeds effectief en up-to-date.

23. Mp3's controleren

Als u veel mp3's hebt, kunnen er grote kwaliteitsverschillen tussen de bestanden zitten. Bestand voor bestand doorlopen zou uren extra werk betekenen. Met het programma MP3-Check kunt u dit in een keer testen. Ga naar Softpedia om het programma te downloaden, na de wizard staat het programma op uw pc. Ga bij Directory op zoek naar de map waar uw muziekbestanden staan en klik op OK om de check te starten. Zodra de check klaar is krijgt u een rapportage te zien en weet u meteen of uw mp3's in orde zijn.

Met MP3-Check weet u meteen wat de verschillen zijn tussen de bestanden die u hebt gedownload.

24. Mogelijkheden muziek in huis

Een systeem waarmee u in diverse ruimtes draadloos naar dezelfde muziek luistert is mogelijk. Geavanceerde oplossingen zijn nog kostbaar, maar met een paar stappen bouwt u zo uw eigen netwerk, waarvandaan u al uw muziek kunt afspelen. In het voorgaande scenario hebt u wel altijd meerdere computers nodig. Met Sonos Bridge of Philips Streamium hebt u aan één pc of laptop genoeg. Daarna kunt u boxen plaatsen in de verschillende ruimtes. Kortom, u hebt meerdere mogelijkheden om eens te proberen om muziek door uw hele huis beschikbaar te maken.

Usenet-abonnementen

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van usenet-abonnementen, hieronder staan er een paar op een rij.

- Giganews: Grote aanbieder met een retentie die oploopt tot meer dan 1000 dagen.

- NewsXS: Nederlandse aanbieder en scherp geprijsd, retentie ongeveer 500 dagen.

- Eweka: Nederlandse aanbieder met een retentie van meer dan 1000 dagen.

- Usenet4U: Veel verschillende mogelijkheden en een retentive van 600 dagen.

0 Reactie(s) op: Muziek door het hele huis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.