Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Muziek inpakken en verzenden met DuShare.com

Door: Robbin Ooijevaar | 24 mei 2012 16:27

Apps & Software

Er zijn tal van verzenddiensten om grote bestanden te versturen. De meeste werken met een tussenserver. Hierbij wordt het bestand tijdelijk ergens opgeslagen, waarna de ontvanger het kan downloaden. Wie liever volledige controle houdt en bij voorkeur geen tussenstation gebruikt, kan aan de slag met DuShare.com. Binnen een paar muisklikken verstuurt u mp3's, een filmpje of andere grote bestanden via een veilige één-op-één-verbinding naar iemand anders.

1. Bestanden verzamelen

In dit voorbeeld versturen we mp3-bestanden. U kunt deze Snelstart ook toepassen op andere bestanden, zoals een collectie vakantiefoto's, filmpjes of andere bestanden. We plaatsen de bestanden eerst in een gecomprimeerde map (zip-bestand). Het voordeel hiervan is dat we slechts één bestand hoeven te versturen, in plaats van losse bestanden. De ontvanger kan de gecomprimeerde map downloaden en uitpakken, waarna de inhoud zichtbaar wordt. Maak op uw bureaublad een map aan, bijvoorbeeld Muziekjes. Kopieer de mp3's die u wilt versturen naar deze map. Als u niet weet waar een mp3 staat, kunt u in iTunes met rechts klikken op het liedje en kiezen voor In Windows Verkenner Tonen. In Windows Media Player werkt deze truc ook. De optie om bestanden op te sporen in Windows Verkenner heet hier Bestandslocatie tonen.

Zoek de muziek op die u wilt versturen en kopieer de mp3's naar de map Muziekjes op uw bureaublad.

2. Verzenden

Klaar met verzamelen? Dan kunt u de map nu inpakken en verzenden. Klik met de rechtermuistoets op de map Muziekjes en kies Kopiëren naar / Gecomprimeerde map. Windows maakt de gecomprimeerde map aan. Deze heeft de naam Muziekjes.zip. Op sommige computers is het achtervoegsel .zip niet zichtbaar. Verwijder nu alvast de map Muziekjes van uw bureaublad. Surf naar DuShare.com en klik op Send a file. Optioneel kunt u de sessie beveiligen met een extra wachtwoord, door eerst een vinkje te plaatsen bij Password protected. Wijs het bestand Muziekjes.zip aan op uw bureaublad. DuShare toont een link die lijkt op www.dushare.com#3056e. U kunt deze link kopiëren naar een e-mailbericht en het versturen naar de ontvanger van het bestand muziekjes.zip.

Het is handig om de mp3-bestanden eerst samen in één zip-bestand te comprimeren.

3. Ontvangen

De ontvanger klikt de link aan in het mailbericht, waarna het bestand wordt verstuurd. Ook kunt u de ontvanger telefonisch instrueren naar DuShare.com te gaan, te klikken op Claim a file en de juiste code op te geven. In dit voorbeeld is dit 3056e. Tijdens het verzendproces ziet u de voortgang in een statusbalk. Na afloop kunnen beide partijen de browser afsluiten. Door met rechts te klikken op het bestand Muziekjes.zip kan de ontvanger met Alles uitpakken de inhoud van de gecomprimeerde map herstellen en worden de mp3's zichtbaar. Een voordeel van DuShare is de één-op-één-verbinding tussen twee computers. U houdt als verzender controle en kunt het verzendproces te allen tijde afbreken door uw browser te sluiten. U hoeft zich dus niet ongerust te maken dat het bestand 'ergens' rondzwerft op internet. De keerzijde hiervan is dat verzender en ontvanger beide hun browser open moeten houden tot de download voltooid is. Tevens duurt het binnenhalen van een bestand langer dan bij bijvoorbeeld WeTransfer.com.

Met Claim a file haalt de ontvanger uw zip-bestand binnen.

0 Reacties op: Muziek inpakken en verzenden met DuShare.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.