Muziek zonder downloaden

Door: wouter-diemen | 02 september 2011 13:10

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Gratis een muziekcollectie opbouwen, meteen luisteren en u hoeft er geen downloadtrucs voor uit te halen? Dat klinkt fantastisch. Iets meer dan een jaar geleden lukte het Spotify om in Nederland een streaming muziekdienst te lanceren. Wilt u alles uit Spotify halen? Wij verklappen alle geheimen van deze populaire muziekdienst.

1. Registreren bij Spotify

Voordat u begint zult u zich moeten registreren bij Spotify. Zo kunt u later op elke computer waar Spotify te vinden is met uw logingegevens bij uw muziek en afspeellijsten. Surf naar Spotify en klik op de grijze knop Start Listening. Doorloop het registratieformulier. In de laatste stap kunt u kiezen van welke versie u gebruik wilt maken. Kies in dit geval voor Open. In de laatste stap klikt u op Download, daarmee haalt u de Spotifyplayer binnen, waarmee u gebruikmaakt van deze dienst. Dubbelklik op de download om de installatie te starten. Binnen enkele minuten krijgt u een loginvenster van Spotify te zien. Vul hier uw gegevens in. De eerste keer wordt u ook nog gevraagd om de voorwaarden door te lezen. Deze kunt u na het lezen accepteren. Nu bent u klaar om aan de slag te gaan met Spotify.

Na installatie ziet u dit venster. Zodra u inlogt bent u in het programma en kunt u starten.

2. Artiest zoeken

Bij een gratis Spotify-acount krijgt u de eerste maand twintig uur luistertijd, iedere maand krijgt u er vijf uur bij, maar u komt nooit boven de twintig uur uit. Na zes maanden veranderen de restricties: u mag slechts tien uur per maand luisteren, en u mag een nummer niet meer dan vijf keer afspelen. Af en toe hoort u reclame. In principe is twintig uur luistertijd voldoende om Spotify te ontdekken. Ga eerst eens op zoek naar uw favoriete artiest, typ linksboven in beeld de naam van de artiest die u zoekt en u krijgt direct een resultaat. Dubbelklik op het eerste nummer in de zoekresultaten om meteen te beginnen met luisteren. U kunt ook alle albums van uw artiest zien. Klik dan onder Artists op de naam van uw zoekopdracht. Nog meer weten over uw favoriete artiest? Klik op de artiestennaam en vervolgens op de knop Biography boven in beeld. Hier kunt u meer lezen over uw favoriete artiest.

In het artiestenoverzicht ziet u alle beschikbare albums.

Niet alle artiesten

Het is Spotify gelukt om met veel partijen in de muziekindustrie een overeenkomst te bereiken. Maar sommige muziek zult u niet terug kunnen vinden. Oude albums van Nirvana zijn hier een voorbeeld van. Die kunt u niet beluisteren. Gelukkig komt dit niet vaak voor en is het aanbod meestal voldoende.

3. Afspeellijsten maken

Als u de muziek zo goed vindt dat u er vaker naar wilt luisteren, dan kunt u het gehele album simpel en snel in een afspeellijst plaatsen. Klik op New Playlist en voer een naam in voor uw afspeellijst. Ga vervolgens op de de titel van het album of het nummer staan en sleep het met uw muis naar de afspeellijst. Vanaf nu kunt u altijd snel bij het nummer. U kunt nummers uit uw afspeellijsten nog eens extra markeren door ze een ster te geven. Links naast het nummer ziet u een ster in het zwart staan. Klik op de zwarte ster en het nummer wordt geel. Ga hierna naar Starred en u ziet direct welke muziek u een ster gegeven hebt.

Zet uw favoriete muziek in een afspeellijst.

4. Gerelateerde muziek

Zodra u gezocht hebt op een artiest, kunt u klikken op de naam van de artiest. Bent u aan het speuren naar nieuwe ontdekkingen? Dan kunt u na een zoekactie ook klikken op Related artists. U krijgt dan een lijst met artiesten die dezelfde soort muziek maken als de artiest van uw zoekopdracht. Zo maakt u een muzikale reis langs allerlei artiesten die u wellicht nog niet kent.

Ontdek nieuwe muziek via gerelateerde artiesten.

5. Facebook-koppeling maken

Spotify wordt nog leuker door de koppeling die u kunt maken met Facebook. Zo kunt u uw muziek delen binnen Spotify met uw contacten van Facebook. Klik op Connect to Facebook om in te loggen met uw Facebook-account. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Aanmelden. Hebt u nog geen Facebook-account, maar u wilt wel muziek met anderen delen? Surf dan naar Facebook en maak een account aan. Zodra u geregistreerd bent bij Facebook kunt u vanuit Spotify de koppeling met Facebook maken.

0 Reactie(s) op: Muziek zonder downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.