Muziekcollectie ordenen

Door: mark-swarts | 19 juni 2012 18:07

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

9. Cloud-player

In Dropbox kunt u natuurlijk ook een aantal mp3'tjes plaatsen. Door in te loggen op dropbox.com kunt u elk liedje aanklikken en vanuit uw browser afspelen. Het kan echter ook veel eenvoudiger, door gebruik te maken van een complete online mediaplayer. DropTunes is daar een goed voorbeeld van. Surf naar DropTunes en voer de inlognaam en het wachtwoord in van uw Dropbox-account. Klik dan op Login to DropTunes. Links vindt u uw Dropbox-mappen. Navigeer naar de map waarin uw muziek staat, klik op een liedje en druk op de knop Play die u linksboven in beeld ziet. De online player speelt vervolgens alle nummers achter elkaar af en hij stopt dus niet na één liedje, zoals dat wel gebeurt als u uw muziek in Dropbox zelf afspeelt. Op MyZeek vindt u een geavanceerdere Dropbox-speler. Klik op Login with Dropbox, waarna MyZeek verschijnt. Ga wederom naar uw muziekmap en klik op een liedje om de muziek te starten. U hebt nu naast de play- en pauzeknop ook een shuffle- en repeat-functie tot uw beschikking. Ondanks deze extra mogelijkheden geniet DropTunes onze voorkeur, omdat de dienst sneller werkt en een duidelijke vormgeving heeft.

Tover uw Dropbox om tot een eenvoudige, maar volwaardige muziekspeler!

10. Mufin: alles en overal

Met Mufin Player combineert u het beste van de offline en de online wereld. Naast een zeer uitgebreide muziekspeler voor Windows krijgt u ook 2 GB aan gratis online opslagruimte cadeau om muziek op te plaatsen. Daarnaast beschikt Mufin over een brandfunctie, browser en handige functies zoals het automatisch aanmaken van afspeellijsten. Surf naar Mufin.com en klik op Download now. Zodra de installatie is voltooid, wordt u gevraagd om de algemene muziekmap op uw schijf te selecteren. In het volgende scherm wordt gevraagd of u al een Mufin-account hebt. Klik rechtsboven op Nu registeren! om een gebruikersnaam aan te maken. Hiermee krijgt u 2 GB gratis muziekopslag - of 25 GB tegen extra betaling. Vul na registratie uw gegevens in bij het venster Met Mufin verbinden en voltooi de welkomstwizard.

Met Mufin hebt u niet alleen een offline, maar ook een online muziekschijf.

11. Mufin: muziek updaten

De eerste keer laadt Mufin alle muziek uit de door u gekozen map en analyseert het de bibliotheek tot in detail. Het programma zoekt in een online databank naar de juiste tags en de albumhoes, het stemt de volumes op elkaar af en bekijkt welke liedjes bij elkaar passen in genre en sfeer. Dit wordt de 'Overeenkomst' genoemd. De hoeveelheid blokjes in de linkse Overeenkomst-kolom geeft aan welke muziek bij elkaar kan worden gezet in een afspeellijst. Houd de muis op een blokje en klik op Kiezen. Vervolgens wordt een automatische afspeellijst gemaakt, op basis van overeenkomstige liedjes uit uw bibliotheek. Dit gebeurt ook als u op het mufin-logo klikt, naast de bedieningstoetsen, maar dan maakt het programma een standaardlijst met liedjes uit hetzelfde genre. De lijst wordt toegevoegd aan het menu Afspeellijsten, die u links in beeld vindt. Bovenaan vindt u tevens de knop Filter, waarmee u handmatig muziek kunt sorteren. Klik op Vensters en zet een vinkje bij mufin-aanbevelingen. Er verschijnt nu een nieuw venster waarin u suggesties voor artiesten en liedjes krijgt, op basis van de Mufin-website of omdat ze zijn gerelateerd aan de muziek in uw bestaande collectie.

Op verschillende manieren kunt u uw muziekcollectie uitpluizen en gerelateerde nummer bij elkaar plaatsen.

12. Mufin Drive

Als u tijdens de installatie een account hebt aangemaakt, hebt u 2 GB gratis online opslagruimte gekregen om muziek in te bewaren. In de Mufin Player ziet u onder het tabblad Mijn Muziek de knop mufin.drive. Hierin vindt u de muziek die u online hebt staan. Om liedjes te uploaden, klikt u in het hoofdmenu van de bibliotheek (Mijn Muziek / Alle titels) helemaal rechts van een liedje op het bolletje onder de kolom mufin.drive, waarna het versturen direct van start gaat. Als u nu naar Mufin.com surft en inlogt, komt u op My page terecht, een pagina met uw persoonlijke instellingen. Op het tabblad My page vindt u persoonlijke weetjes, zoals welk liedje u het meest heeft afgespeeld. Bij Settings is een Last.fm-profiel in te voeren zodat u kunt scrobblen (waarbij de muziek waar u naar luistert, wordt toegevoegd aan uw profiel). Om op uw persoonlijke mufin drive te komen, moet u echter naar MufinPlayer.com surfen en daar inloggen met uw account. Het scherm oogt als de gestripte versie van de offline Mufin Player, maar dan met zojuist geüploade liedjes in de afspeellijst. Een leuke extra functie hier is de Mood playlist. Als u deze humeurmeter versleept, verschijnt er een automatische afspeellijst met muziek die bij uw stemming past.

Overal uw eigen muziek: de persoonlijke schrijf van Mufin.

13. Uploaden naar Grooveshark

Ook bij de online muziekdienst Grooveshark kunt u een persoonlijke pagina aanmaken waarin u uw eigen muziek kunt uploaden. Surf eerst naar Grooveshark.com. Maak een account aan of log in met uw Facebook- of Twitter-account. Klik vervolgens bovenaan op My Music. In het Songs-menu verschijnen de liedjes die zijn geüpload. Klik op Upload Music om in het uploadscherm te komen. U hebt hiervoor een Java-script nodig, dat - nadat u daar toestemming voor hebt gegeven - automatisch wordt gedownload. Vervolgens verschijnen de lokale mappen in beeld, waarna u kunt aangeven welke liedjes naar uw Grooveshark-account moeten worden gestuurd. Kies Uploaden, waarna het proces start. Zodra het uploaden is voltooid, sluit u af met een klik op Finish, waarna de liedjes in het Songs-menu terechtkomen. U kunt ook eigen afspeellijsten maken in Grooveshark, via de knop Playlists. Kies New Playlist, vul een naam in en sla de nieuwe lijst op. Klik daarna op een liedje in Songs. Dit licht oranje op. Klik op het pijltje en kies Add to playlist en klik de afspeellijst aan die u zojuist hebt gemaakt. Uw muziek en afspeellijsten zijn altijd beschikbaar, ongeacht of u nu inlogt via een browser of vanaf een smartphone.

Ook bij Grooveshark kunt u een eigen muziekpagina maken.

AudioBox

Een volledige cloud-dienst voor alle soorten muziek is te vinden op AudioBox.fm. Deze dienst is niet gratis, maar u kunt hem wel eerst 15 dagen gratis uitproberen. Daarna betaalt u 4 tot 10 dollar per maand voor een pakket met een opslagcapaciteit van 11 tot maar liefst 151 GB. U kunt uw eigen muziek uploaden vanaf uw computer, telefoon of tablet, maar AudioBox werkt ook samen met YouTube, Dropbox, Facebook en Last.fm. Elke afspeellijst die u hebt, kan worden verwerkt in AudioBox. Van de software is ook een app beschikbaar voor de iPhone en voor Android-telefoons. Al uw muziek kan worden beluisterd in de zogenaamde AudioBox Cloud Web Player. De vormgeving daarvan oogt vrijwel hetzelfde als die van iTunes, waardoor de online speler snel vertrouwd aanvoelt.

Bij AudioBox kunt u tegen betaling een cloudbibliotheek met een capaciteit van liefst 151 GB krijgen.

1 Reactie(s) op: Muziekcollectie ordenen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 september 2014 18:32 Anoniem
  Ik vraag me af of Duplicate Cleaner bestanden herkent op basis van alleen de naam of ook grootte (en/of kbps). Zou namelijk vervelend zijn als je een opgenomen versie hebt en de originele en dat het programma dan de originele verwijderd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.