MWC 2016: 5 trends die de toekomst voorspellen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 23 februari 2016 16:02

Blog

Het Mobile World Congress in Barcelona is altijd een goede graadmeter voor de toekomst. Wat gaan we veel zien de komende jaren? En wat juist niet? Wij zijn de hele week aanwezig op technologiebeurs MWC, en zetten hier de belangrijkste trends voor je op een rij.

Afwezigheid Windows Mobile

Windows 10 voor smartphones is kersvers, maar opvallende afwezige. Vrijwel alle grote fabrikanten halen hun neus ervoor op. HP, de enige fabrikant die het aandurfde, kondigde de Elite X3 aan. De naam smartphone werd vakkundig vermeden, door Continuum moet het een laptopvervanger zijn.

360-camera's

Virtual realitybrillen zijn in opkomst, of het nou dure sets zijn waarmee je ook kunt gamen of kartonnen vouwbril waar je je smartphone in schuift. Een geweldige manier om anderen foto's en video's te laten zien, maar om deze te kunnen maken heb je wel een 360-camera nodig.

De Gear 360, een camera van Samsung die binnenkort op de markt komt.

Smartwatches

Een andere opvallende afwezigheid: de smartwatch. Geen enkele nieuwe smartwatch is aangekondigd. Wat wellicht veel zegt over de verkoopcijfers van het afgelopen jaar, waarin juist talloze slimme horloges werden gepresenteerd.

Kleine slimmigheden

Slimme uitvindingen komen in het klein, zoals een telefoon met warmtecamera (bedoeld voor constructie), een batterijhoes die je Galaxy S7 draadloos oplaadt of een rollende camerarobot (a la Star Wars' BB-8) van LG.

LG's rolling bot doet een beetje denken aan BB-8 uit Star Wars.

5G

De uitrol van 4G voelt aan alsof het pas geleden plaats heeft gevonden in Nederland. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt aan zijn opvolger, 5G, die op het gebied van snelheid en bereik flinke stappen vooruit moet zetten - om nog meer apparaten te kunnen verbinden.

0 Reactie(s) op: MWC 2016: 5 trends die de toekomst voorspellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.