MWC 2016: Wat kun je verwachten van Samsung, LG en Microsoft?

Door: stuff-tv | 19 januari 2016 19:10

Blog

Computer!Totaal is ook dit jaar weer aanwezig op het Mobile World Congress te Barcelona - de telecombeurs die eind februari weer van start gaat. Inderdaad, CES is nog maar net afgelopen en de volgende tech-beurs staat alweer op het punt te beginnen. Maar wat kunnen we zoal verwachten van Samsung, LG, HTC, Sony en Microsoft?

Samsung

Samsung gebruikt de MWC al jaren als dé plek om zijn nieuwe toptoestellen aan een publiek van duizenden te onthullen. Dit jaar is dat waarschijnlijk ook weer het geval. Inderdaad, we hebben het dan over de Samsung Galaxy S7.

De vele geruchten wijzen op een Apple-achtig drukgevoelig scherm en een krachtige Snapdragon820 of Exynos M1-processor, plus een nóg betere camera. Mogelijk met terugkeer van een micro-sd ingang. Maar de accu blijft niet te vervangen.

Misschien zien we ook wel een Edge-variant, met zelfs een Galaxy S7 Edge+ in de kaarten.

LG

Normaal gesproken lanceert LG geen nieuwe smartphones tijdens MWC, maar dat zou dit jaar wel eens heel anders kunnen uitpakken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft namelijk uitnodigingen verzonden voor een evenemt op 21 februari in Barcelona, met de cryptische boodschap 'Play Begins'. De hele techindustrie verwacht dat het de LG G5 betreft. Lees ook: De LG G4 review - De beste cameratelefoon.

De G5 klinkt in elk geval veelbelovend, mogelijk met een metalen behuizing en verwijderbare achterzijde voor het verwisselen van de accu. Een betere camera en de Snapdragon 820-processor zijn ook genoemd, samen met een vingerafdrukscanner en een irisscanner.

Sony

Sony laat zich ook wat lastiger voorspellen. Vorig jaar zijn de Xperia Z5, Z5 Compact en de Z5 Premium uitgebracht, dus 2016 staat wellicht helemaal in het teken van de Xperia Z6-serie.

Opvallend genoeg is het erg stil rond de Z6, veel geruchten komen er niet naar buiten. Een van de weinige verhalen die we hebben gehoord, is dat de Z6 in maar liefst vijf verschillende groottes wordt gelanceerd.

Als dat klopt, dan hebben we te maken met de Xpeia Z6 Mini (4 inch), Z6 Compact (4,6 inch), de Z6 zelf (5,2 inch), de Z6 Plus (5,8 inch) en de Z6 Ultra (6,4 inch). En ja, ook deze apparaten zouden drukgevoelige schermen hebben. Net zoals die van Apple en (vermoedelijk) Samsung.

Sony's vorige toptoestellen werden in september aangekondigd tijdens de IFA te Berlijn. Aangezien er nog zo weinig bekend is over de Z6, verwachten we er weinig van te horen tijdens MWC. Overigens zou het wel nog kunnen zijn dat reeds uitgebrachte smartphones en tablets een upgrade krijgen.

HTC

Qua geruchten is het ook erg stil rond HTC. Opmerkelijk, omdat de One M9 juist totaal niet geheim werd gehouden vorig jaar. Die M9 werd vorig jaar onthuld op de MWC, maar omdat we nu nog niets vernomen hebben over een opvolger, lijkt het er op dat deze ook niet in Barcelona aanwezig is. Of HTC is ineens heel goed geworden in het stilhouden van zijn geheimen.

Maar het bedrijf heeft meer in petto dan smartphones, zoals de indrukwekkende Vive vr-bril. Mogelijk zien we daar wél meer van.

Microsoft

Microsoft heeft nog maar nét zijn toptoestellen met Windows 10 uitgebracht, de Lumia 950 en 950 XL. Opvolgers daarvan verwachten we de komende tijd nog niet. In de wandelgangen wordt echter wel gesproken over nieuwe midrange-toestellen, die als Lumia 750 en/of 850 door het leven zouden gaan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stuff.tv.

0 Reactie(s) op: MWC 2016: Wat kun je verwachten van Samsung, LG en Microsoft?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.