MyFox Home Alarm - Beveiligen is kinderspel

Door: thijs-kaagman | 16 september 2015 14:35

Review

Een alarmsysteem dat inbrekers wegjaagt nog voordat ze binnen zijn, dat claimt MyFox met haar Home Alarm in handen te hebben. Hoe zit dat?

MyFox Home Alarm

Prijs: € 299,00

Verbindingstype: Draadloos

Bediening: Via smartphone of bijgeleverde Key Fob

Draadloos: Reikwijdte Link 200 meter

Alarm: Sirene 110dB

Stroomverzorging: Link op netstroom (en back-up batterij voor noodgevallen), Sirene 4x D-batterij, IntelliTAG 1x AAA-batterij, Key Fob 1x CR2032 batterij. Allen meegeleverd.

Toebehoren: 1x MyFox IntelliTAG, 1x sirene, 1x Link en 1x Key Fob

Uitbreiding: Tot 4 camera's, 50 Key Fobs, 50 IntelliTAGs en 2 Link Wireless Communication Extenders

Garantie: 24 maanden

Website: www.getmyfox.com

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Eenvoudig te installeren
  • Uit te breiden voor volledige bescherming
  • In de basis niet duur
  • Minpunten
  • Uitbreiden wordt al snel prijzig
  • Gevoelig voor fouten

Eerder bespraken we op Computer!Totaal het MyFox Security Plus systeem, dat naast alarmgerelateerde zaken vooral gericht was op domotica. Het Home Alarm pakket van Myfox is iets eenvoudiger en daardoor ook een stuk goedkoper (299 euro in plaats van 599 of 749 euro), maar is naar eigen zeggen minstens zo veilig. Zo claimt MyFox ook met dit systeem alarm te slaan en inbrekers weg te jagen nog voordat deze op jouw deurmat staan. Lees ook: MyFox Security Plus - Voorkom inbraken.

Beweging registreren

In het Home Alarm-pakket vinden we een 110dB sirene, een Key Fob badge, een IntelliTAG sensor en een Link die alle elementen via de wifi met elkaar verbind. De IntelliTAG is de grote kracht achter de 'nog voor ze binnen zijn' claim. Dit is een kleine sensor die je aan de bovenkant van je voordeur bevestigt. Extra TAG's voor bijvoorbeeld de achterdeur of grote ramen zijn te koop voor 49,99 euro. De sensor is vervolgens in staat om bewegingen van de deur te registreren en kan daarbij het onderscheid maken tussen het normaal openen of sluiten of het forceren van de deur. Naar eigen zeggen kan hij zelfs het onderscheid maken tussen de voetbal van de buurjongens die per ongeluk tegen de deur komt en een daadwerkelijke inbraakpoging.

De KeyFob is eenvoudig mee te nemen en bedient het volledige systeem.

De sirene is overal in huis te plaatsen omdat het apparaat op batterijen werkt. Aan te raden is om het dicht bij de te beveiligen deur te plaatsen, want zodra de IntelliTAG een geforceerde beweging detecteert slaat de sirene direct alarm. Heb je het alarmsysteem ingeschakeld en doe je gewoon met een sleutel de deur open, dan laat de sirene eerst een deuntje horen. Schakel je deze niet na dertig seconden uit, dan slaat de sirene alsnog alarm. En dan is 110 dB behoorlijk hard.

Badges

Dit uitschakelen gaat via de badge die je aan je sleutelbos kan hangen. Hiermee kan je het alarm in- of uitschakelen, de nachtmodus aanzetten (hierover later meer) of zelfs direct een alarmsignaal laten klinken. De Link, die je ergens in een stopcontact nabij de deur plaatst, detecteert tevens de Key Fob. Heb je meerdere badges gekocht (29,99 euro per stuk) en deze vervolgens in de app (iOS en Android) aan profielen gekoppeld, dan kan je zelfs zien wie er op elk moment in huis is.

MyFox Security Camera

De Security Camera is de perfecte uitbreiding voor het systeem.
Dit pakket is uit te breiden met de MyFox Security Camera (199 euro), die naadloos wordt geïntegreerd in je Home Alarm systeem. Hiermee kan je via de app ten alle tijden een kijkje nemen in je woonkamer (of andere ruimte); dankzij de infraroodlens zelfs 's nachts. Schakel je het alarmsysteem in, dan kan je ook de bewegingssensor van de camera aanzetten. Als de camera bewegingen detecteert, dan gebeurt hetzelfde als wanneer de IntelliTAG een inbraakpoging vermoedt. In de nachtmodus schakelt de bewegingssensor zichzelf echter uit, zodat je midden in de nacht ongestoord een glaasje warme melk voor jezelf kan halen zonder dat het alarm direct afgaat. De TAG blijft dan welk in werking.

Het installeren van dit alles is kinderspel. Via de gratis app kan je aangeven welke onderdelen je wilt installeren, waarna je door een duidelijk stappenplan wordt geleid. De IntelliTAG is eenvoudig de bevestigen met een plakstrip, de sirene werkt op batterij en is dus overal neer te zetten en voor de Link heb je slechts een vrij stopcontact nodig.

Niet foutloos

Het systeem komt echter niet zonder kanttekeningen. Zo was het mij na de installatie nog steeds niet helemaal duidelijk wat ik nu precies in huis had gehaald en hoe het systeem werkte. Vanuit de bijgevoegde handleiding wordt verwezen naar de app, maar daar zijn de mogelijkheden zeer beperkt en ook op de website is de uitleg schaars. Uiteindelijk bleek bijvoorbeeld dat je via IFTTT (If This Then That) verschillende recepten kan instellen voor je systeem (If 'het alarm gaat af' then 'stuur een smsje'), maar dat wordt nergens echt uitgelegd.

Ook via de gratis app is het gehele systeem te bedienen.

Ook is het Home Alarm systeem nogal gevoelig voor fouten. Zowel de IntelliTAG als de sirene werken bijvoorbeeld op batterijen en deze kunnen potentieel leeg zijn tijdens een daadwerkelijke inbraakpoging. Ook gaf mijn Link na een week een communicatefout (sic.) en dan ligt het volledige systeem dus op z'n gat. Opnieuw installeren bleek een lastige opgave, waarna de helpdesk aanbood een nieuwe Link op te sturen. Prima service, maar wel een beetje gek dat zo'n belangrijk onderdeel al na een week de geest geeft. Een zoektocht op Google wees uit dat ik niet de enige - niet eens de enige recensent - was met een overleden Link.

Conclusie

Het Myfox Home Alarm systeem is een prima pakket, al zijn er dus wat haken en ogen aan verbonden. Zo is de installatie weliswaar kinderspel, maar is het niet helemaal duidelijk hoe de verschillende apparaten nu samenwerken en op elkaar inspelen. In de basis is het pakket ook zeer betaalbaar, maar het wordt snel alsnog een dure grap als je voor de uitbreidingsopties gaat. Met de Security Camera, een extra IntelliTAG (voor je achterdeur) en een extra Key Fob (voor je vriend/vriendin/huisgenoot) kost het je in totaal al bijna 280 euro extra.

Collega Justin Doornekamp had als extra kanttekening bij het recenseren van het Security Plus-systeem overigens de niet-Nederlandstalige helpdesk. Dat blijkt inmiddels verholpen; bellen was weliswaar geen optie, maar via de mail werd ik snel en in keurig Nederlands geholpen.

0 Reactie(s) op: MyFox Home Alarm - Beveiligen is kinderspel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.