MyFox Security Plus - Voorkom inbraken

Door: Justin Doornekamp Justin Doornekamp | 04 juni 2015 07:36

Overige elektronica

Veelvuldig schrijven we over het bijzondere fenomeen domotica. Met onze telefoon of tablet bedienen we de thermostaat, zetten we het licht aan en beveiligen we ons huis. MyFox komt met het Security Plus-pakket, waarmee je inbrekers zeker buiten houdt.

Score
80
  • Pluspunten
  • Schrikt inbrekers zeker af
  • Allesomvattende domotica-oplossing
  • Minpunten
  • Beperkte mogelijkheden app
  • Slechte klantenservice
  • Duur

None

MyFox Security Plus

Prijs: € 749,99

Verbindingstype: Draadloos

Bediening: Op afstand door middel van afstandsbediening of smartphone

Draadloos: Reikwijdte 150 meter

Beeld sensor: Signaal-/Ruisverhouding 100 dB

Temperatuurbereik: RF-module 433 en 868 MHz

Uitbreiding: Tot 4 camera's, 150 beveiligingsaccessoires(MyFox TAG sensoren), bewegingsdetectoren, rookmelders, sirenes, afstandsbedieningen, en 32 DI-O Domotica-accessoires groepen

Stroomverzorging: Oplaadbare Lithium back-up-batterij voor wanneer er stoomonderbrekingen zijn

Alarm: Centrale 75dB, binnensirene 110dB

Toebehoren: 1x HC2 Centrale, 1x MyFox TAG anti-inbraaksensor, 1 bewegingsdetector die huisdieren negeert, 1x binnensirene, 1x afstandsbediening

Garantie: 24 maanden

Website: www.getmyfox.com

In het pakket vind je een breed scala aan apparaten: een centrale, een HD-camera, een inbraaksensor, een bewegingsmelder, een radiorelais en een afstandsbediening. Tezamen vormen ze een complete oplossing voor het beveiligen van je huis, omdat ze een inbreker op veel verschillende manieren betrappen. Lees ook: 12 tips om je bestanden te beveiligen.

Camera

Eerst is er de HD-camera, die zowel overdag als 's nachts tot 7,5 meter audio- en beeldopnames maakt. Door in te loggen op je eigen beheeromgeving op de MyFox-website vind je een livestream waarmee je 24 uur per dag je huis in de gaten kunt houden. Niemand gaat onopgemerkt meer naar binnen of buiten. De beelden en geluidsopnames die de camera produceren zijn van uitstekende kwaliteit. In de nacht filmt de camera in de nachtmodus, waardoor je nog steeds ziet wie er voorbij de camera loopt en worden gesprekken op de eerste verdieping moeiteloos opgenomen door de camera op de begane grond. Hoewel dat enigszins voelt als een inbreuk op je privacy, denken inbrekers wel twee keer na voordat ze je huis binnenstappen.

De bijgeleverde camera levert zowel overdag als 's nachts uitstekende beeld- en geluidopnames.

Scenario's creëren

Natuurlijk kun je niet de hele dag zelf het huis in de gaten houden. Dankzij de inbraaksensor hoeft dat gelukkig niet, aangezien die alle bewegingen registreert. Via de beheeromgeving zie je middels grafieken hoeveel mensen voorbij de sensor lopen. Interessanter is echter de optie om de sensor te koppelen aan de camera. Door een scenario te creëren, kun je momenten instellen waarop beide apparaten in actie komen. Stel: je duikt om tien uur het bed in, dan stel je een scenario in van bijvoorbeeld tien tot acht uur. In deze periode registreren de camera en sensor alle bewegingen en reageren ze daarop met een actie die jij hebt toegekend. Bijvoorbeeld dat de camera de gemaakte beelden opslaat, zodat je ze in de ochtend kunt terugzien.

Op de centrale sluit je oneindig veel apparaten aan.

Een ander scenario kan zijn dat je het alarm laat afgaan als er binnen een bepaalde periode bewegingen worden geconstateerd. Hierbij komt de radiorelais aan de orde. Deze binnensirene kan tot 110dB aan geluid produceren, genoeg om menig inbreker af te schrikken. Daar bovenop kun je het MyFox-beveiligingssysteem automatisch de alarmcentrale laten bellen, wanneer zich zo'n situatie voordoet.

Het alarm kun je zelf uitzetten met de bijgeleverde afstandsbediening of via de applicatie op je telefoon of tablet. Deze app biedt overigens maar beperkte instelmogelijkheden en is specifiek gericht op de losse apparaten in het pakket. Zo kun je bijvoorbeeld de camera los aan de app toevoegen, waardoor je op je smartphone toegang hebt tot de livestream. Verder kun je het beveiligingsniveau kiezen (volledig, gedeeltelijk of niet beveiligd), een geschiedenis van gebeurtenissen inzien of je aangemaakte scenario's inschakelen. Scenario's aanmaken via de app is dan weer niet mogelijk, daarvoor moet je toch echt achter je pc kruipen.

In het Security Plus-pakket vind je deze producten terug.

Dure optie

MyFox houdt niet op bij het beveiligen van je huis. Op de centrale kun je nog veel meer apparaten aansluiten die niet in het securitypakket te vinden zijn. Denk aan rookmelders, rolluiken, verlichting en verwarmingsketels die allemaal via MyFox zijn aan te sturen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het lijkt er wel op dat je alleen MyFox-producten op de centrale kunt aansluiten. Producten van derde partijen lijken niet compatibel, wat MyFox tegelijk een dure optie maakt. Zo is een buitensirene al bijna 250 euro, een halsketting met alarmhanger 80 euro en een koolstofmonoxidemelder 130 euro. Het Security Plus-pakket is met 750 euro ook niet goedkoop. Dan zijn er nog de maandabonnementen, waarmee je video's in de MyFox-cloud opslaat, je onbeperkt alarmmeldingen via sms ontvangt of waarmee je via GPRS communiceert met de centrale. Voor de meeste gebruikers zal een gratis abonnement echter volstaan.

De producten van MyFox zijn wat aan de dure kant.

Met iets geavanceerds als domotica is het wenselijk dat je met technische vragen terecht kunt bij een degelijke klantenservice. Hier geeft MyFox niet thuis. Als de telefoon al wordt opgepakt, krijg je niet zelden een matig Engels sprekende Fransman aan de telefoon, die je ook nog eens verzoekt om over een uurtje terug te bellen.

Conclusie

Het MyFox Security Plus-pakket is een zeer complete oplossing om je huis te beveiligen. Een HD-camera, een inbraaksensor, een bewegingsmelder en een binnensirene zullen inbrekers buiten houden. Er hangt wel een erg fiks prijskaartje aan het pakket en het blijft even de vraag of dat (op termijn) niet wat goedkoper kan. Zeker nu meer partijen in dezelfde 'domotica-vijver' vissen.

Bij dergelijke domotica-producten is het daarnaast wenselijk dat je voor vragen terug kunt vallen op een gedegen klantenservice. Dat is bij MyFox niet het geval, waardoor je bij problemen toch bent aanwezen op je eigen bekwaamheid.

0 Reactie(s) op: MyFox Security Plus - Voorkom inbraken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.