Na Valve ook Blizzard kritisch over Windows 8

Door: Elmar Rekers | 30 juli 2012 16:11

Nieuws

Blizzard-topman Rob Pardo heeft via Twitter laten weten dat Windows 8 in zijn ogen 'niet geweldig' is. De studio achter onder meer World of Warcaft sluit zich hiermee aan bij game-maker Valve, die onlangs hard uithaalde naar het nieuwe OS van Microsoft.

In de tweet citeert Pardo een eerdere uitspraak van Valve-oprichter Gabe Newell. "Ik denk dat Windows 8 catastrofaal is voor iedereen die zich met pc-games bezighoudt", zei Newell vorige week. Pardo voegt daar aan toe: "Het OS is ook voor Blizzard niet geweldig."

Pardo laat het echter na om te verduidelijken wat er volgens hem niet goed is aan Windows 8. Zijn collega Gabe Newell was vorige week iets duidelijker. Windows 8 heeft volgens hem een 'veel te gesloten karakter', waarbij hij doelde op de afdracht die ontwikkelaars moeten betalen wanneer games via de Windows Store worden verkocht.

Alternatief voor Windows 8

"We zullen enkele grote spelers verliezen", zei Newell. "Ik verwacht namelijk dat de marges voor veel mensen vernietigd worden. En als dat echt het geval is, dan zou het goed zijn om een alternatief voor handen te hebben." Met dit laatste gaf Newell aan dat Linux als gaming-platform beter is dan Windows 8.

Windows 8 zal eind oktober verschijnen. Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem onder meer voorzien van een diepe integratie van Xbox Live.

0 Reactie(s) op: Na Valve ook Blizzard kritisch over Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.