NCsoft legt online verkoop Guild Wars 2 stil

© PXimport

NCsoft legt online verkoop Guild Wars 2 stil

Geplaatst: 31 augustus 2012 - 09:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie ID.nl

NCsoft heeft de online verkoop van Guild Wars 2 tijdelijk stilgelegd. De studio hoopt er zodoende voor te zorgen dat de servers van de MMO-game niet overbelast raken nu gamers wereldwijd met het spel aan de slag kunnen.

NCsoft benadrukt dat het hier enkel de verkoop betreft die via hun eigen kanaal verloopt. Via andere digitale winkels zal Guild Wars 2 wel gewoon beschikbaar blijven. De verkoop via buy.guildwars2.com zal weer worden voortgezet wanneer NCsoft het idee heeft dat dit niet langer problemen oplevert.

Op Facebook zegt de ontwikkelaar: "We hebben altijd verkondigd dat we de first-party verkoop mogelijk zouden staken wanneer we het idee krijgen dat de spelersdrukte een negatieve invloed uitoefent op de ervaring van gamers. Dat punt hebben we nu bereikt."

Guild Wars 2 pre-orders

Guild Wars 2 verscheen op 28 augustus voor de pc. Dat veel gamers om deze nieuw MMORPG zaten te springen, bleek wel uit het aantal pre-orders dat op de game was geplaatst. Volgens NCsoft ruim een miljoen stuks. De studio zegt constant de servercapaciteit voor de game uit te breiden om zo snel mogelijk alle spelers tot de game toe te laten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten