NEC MultiSync EA234WMi - Fraai allroundscherm

Door: Michiel de Roode | 03 februari 2014 13:00

Overige elektronica

NEC staat bekend om het leveren van beeldschermen van goede kwaliteit en solide bouw. Dit geldt ook weer voor de nieuwe MultiSync EA234WMi. Het is een 23inch-beeldscherm voorzien van een IPS-paneel. Dit type paneel zorgt er voor dat het scherm een goede inkijkhoek en kleurreproductie heeft.

None

NEC MultiSync EA234WMi

Straatprijs: € 270,-

Garantie: 3 jaar

Beelddiagonaal: 23 inch (1920 x 1080)

Type panel: AH-IPS

Aansluitingen: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, 4x usb 2.0

Omvang incl. voet (BxDxH): 54,4 x 21,8 x 38 t/m 51 cm

Pivot / Hoogte instelbaar: Ja / Ja (13 cm)

Gewicht: 6,4 kg

Energieverbruik gemeten: 22,9 watt (18,2 watt ecostand 1 of 15 watt ecostand 2)

Meer informatie: http://www.nec-display-solutions.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Kleurreproductie
  • Inkijkhoek
  • Ergonomische functies
  • Milieuvriendelijk
  • Minpunten
  • Prijs

Het scherm is hierdoor een goede keuze voor foto- of videobewerking. Direct uit de doos is de kleurreproductie al goed, standaard meten we een Delta E van 1,1. Dit is een erg lage kleurafwijking voor een niet gekalibreerd scherm.

Uiteraard blijft het ideaal om het scherm zelf nog te kalibreren, maar je kunt in principe direct al aan de slag. Het contrast van de EA234WMi is redelijk goed, we meten een waarde van 670:1. Voor een IPS-paneel is dat goed, als je een nog hoger contrast wenst, zal je voor een scherm met MVA-paneel moeten kiezen.

Energiezuinig

Het scherm van NEC scoort hoog als we het beoordelen op energieverbruik en beschikt daarbij over een aantal ecofuncties. Bijvoorbeeld een sensor die controleert of er iemand achter het scherm aanwezig is. Als je wegloopt, zal het scherm zichzelf dimmen of stand-by gaan. De EA234WMi kan zichzelf ook dimmen op basis van de hoeveelheid omgevingslicht. Met de 'carbon savings meter' kan zelfs worden berekend hoeveel energie en geld je bespaart. Je kunt deze ecofuncties eenvoudig in- en uitschakelen.

Het scherm is voorzien van alle wenselijke beeldaansluitingen. VGA, HDMI, DVI en DP zijn aanwezig. Er is ook een usb2.0-hub met vier aansluitingen, anno 2013 zien wij alleen liever een usb3.0-hub. Het scherm van NEC is van alle ergonomische functies voorzien. De solide voet kan het scherm 13 cm in hoogte verstellen. Door middel van de pivotfunctie kan het paneel van landschap- naar portretstand draaien. Tot slot kan het scherm draaien op de voet en uiteraard kantelen.

Door middel van ControlSync is het mogelijk om tot zes NEC EA234WMi schermen aan elkaar te koppelen, vervolgens te synchroniseren en vanuit één beeldscherm te bedienen.

Conclusie

De NEC MultiSync E234WMi is een prima allroundbeeldscherm. Geschikt voor dagelijks gebruik op kantoor of thuis. Foto- en videobewerking zijn geen enkel probleem. Het scherm heeft bijna alle wenselijke aansluitingen, behalve usb 3.0. Het ontbreken hiervan en de prijs zijn de enige nadelen. Voor 100 euro minder heb je al een 23 inch scherm met nagenoeg dezelfde eigenschappen. Dit prijsverschil is zelfs met het lage energieverbruik niet snel terugverdiend.

0 Reactie(s) op: NEC MultiSync EA234WMi - Fraai allroundscherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.