Nederland heeft snelste internet van Europa

Door: chris-koenis | 10 augustus 2012 09:02

Nieuws

Ons land kent in het eerste kwartaal van 2012 met 8.8 Mbps de hoogste verbindingssnelheid van Europa. Wereldwijd zijn er slechts drie landen met een snellere gemiddelde verbinding.

Nederland is gedeeld koploper in Europa wat betreft de landelijk gemiddelde verbindingssnelheid. Met 8.8 Mbps blijven we samen met Letland alle overige Europese landen voor. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 is er een groei van 18 procent doorgemaakt. Dat blijkt uit de laatste uitgave van het State of the Internet Report van content-distribiteur Akamai.

Zuid-Korea is het snelst

Het rapport is gebaseerd op data van het Akamai Intelligent Platform dat tot dertig procent van al het wereldwijde internetverkeer verwerkt. Daaruit blijkt dat wereldwijd de gemiddelde verbindingssnelheid inmiddels op 2,6 Mbps ligt, ten opzichte van 2,3 Mbps in dezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd gezien is Zuid-Korea op dit moment het land met het snelste internet. Het gemiddelde in dat land ligt op 15,7 Mbps.

Akamai heeft naast de gemiddelde verbindingssnelheid ook de gemiddelde pieksnelheid en de breedbandpenetratie gemeten. Internationaal gezien doen we ook op deze vlakken goed mee. Met een gemiddelde pieksnelheid van 29,4 Mbps staan we wereldwijd op een zesde positie, waarbij Europees gezien het gemiddelde alleen in Roemenië (38,8 Mbps) en Letland (33.5) hoger ligt.

Meeste breedband in Nederland

Qua breedbandpenetratie is Nederland daarentegen wel weer koploper. Akamai berekende dat met 83 procent de adoptie van breedbandverbindingen in ons land het hoogste is in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Wereldwijd moeten we opnieuw Zuid-Korea (86 procent) voor ons dulden.

Uit het rapport blijk overigens ook dat de meeste online aanvallen vanuit China komen. Maar liefst zestien procent van het 'attack verkeer' komt uit dat land. In Europa is Duitsland op dat vlak de negatieve koploper, met 1.8 procent van het totale wereldwijde verkeer. Vanuit Nederland komt met 0.6 procent relatief weinig aanvalsverkeer voor.

Wereldwijd gezien staat Nederland er op het gebied van verbindingssnelheid met gemiddeld 8,8 Mbps bijzonder goed voor:

Klik voor groot

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nederland heeft snelste internet van Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.