Neil Young onthult Pono, belooft beste geluidskwaliteit

Door: Elmar Rekers | 28 september 2012 14:38

Apps & Software

Muzikant Neil Young heeft tijdens een interview bij David Letterman de Pono-muziekdienst aangekondigd. Volgens Young zal de service, in tegenstelling tot mp3, een hoogwaardige audio-ervaring gaan bieden.

Net als veel muzikanten heeft ook Neil Young in het verleden regelmatig laten doorschemeren dat hij niet te spreken is over de geluidskwaliteit die mp3-bestanden bieden. Geruchten dat de 66 jarige Young aan een 'high resolution' audiobestand werkte, gingen al enige tijd rond.

Tijdens zijn optreden bij Letterman toonde Young een prototype van de Pono-muziekspeler. Deze gadget zou volgend jaar gelijktijdig met de Pono-dienst gelanceerd worden. Volgens Young zal een digitale winkel met enkel hoogwaardige audio-opnames het hart van de service gaan vormen.

Het beste geluid

"Het betreft hier simpelweg het beste geluid dat je kunt krijgen. Dit is hoe het klinkt in de studio", aldus Young. Details over de muziekspeler, het nieuwe bestandsformaat en de online winkel worden er nog niet gegeven. Wel claimt Rolling Stone Magazine te weten dat de drie grootste platenmaatschappijen (Warner, Sony en Universal) al aan boord zijn voor het nieuwe muziekplatform.

0 Reactie(s) op: Neil Young onthult Pono, belooft beste geluidskwaliteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.