Nero Kwik Media 1.6

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 augustus 2011 09:18

Apps & Software

Nero heeft met Kwik Media een nieuw product op de markt gebracht. Dit programma bestaat uit een uitgebreide manager, waarmee u multimediabestanden op één locatie beheert. De software wordt gratis op de website van Nero aangeboden. Dat is opvallend, aangezien deze fabrikant normaal gesproken alleen commerciële producten verkoopt. Zit er soms een addertje onder het gras?

Als u een e-mailadres achterlaat op de website van Nero, downloadt u gratis Nero Kwik Media. Het is vervelend dat men tijdens de installatie de Ask-toolbar probeert mee te installeren en na de installatie een herstart van de computer is vereist. De herkenbare vormgeving is vergelijkbaar met andere Nero-producten. Alle taken zijn onder vier hoofdcategorieën verdeeld. U voegt mappen met media toe, waarna Nero Kwik Media de bestanden overzichtelijk in kaart brengt. Het programma voorziet muziek keurig van albumhoezen, zodat het gemakkelijk is om audio-albums te vinden. U gebruikt daarnaast de zoekfunctie, wat vooral prettig is bij uitgebreide mediaverzamelingen. De inhoud van draagbare apparaten importeert u probleemloos naar de harde schijf. Ook rippen van cd's behoort tot de mogelijkheden, maar dit proces duurt wel erg lang.

Met Nero kwik Media bladert u simpel door uw collecties met foto's, muziek en video's.

Afspelen en bewerken

Muziek en foto's geeft u zonder problemen weer in Nero Kwik Media. Bij films ligt dat iets anders, omdat de software niet alle bestandsformaten ondersteunt. Voor vijf euro schaft u de uitbreiding Nero Kwik Play aan, zodat u alle video's alsnog bekijkt. Handig is dat er simpele bewerkingsopties voor foto's voorhanden zijn. Zo zet u onder meer de horizonlijn recht, verwijdert u rode ogen en voegt u effecten toe. Leuk is dat u foto's deelt op Flickr en Facebook. Filmpjes uploadt u eventueel naar YouTube. Nero zou Nero niet zijn als er geen functie aanwezig is om schijfjes te bakken. Muziek brandt u dan ook zonder beperkingen op een cd. Verder maakt u diavoorstellingen van foto's en creëert u leuke afspeellijsten.

Er zijn simpele gereedschappen beschikbaar om uw kiekjes op te fleuren.

Apps

Dat Nero een volledig product gratis aanbiedt, is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Het bedrijf verdient dan ook geld door extra functies in commerciële apps te verpakken. Een voordeel van deze methode is dat u alleen betaalt voor functies die u daadwerkelijk gebruikt. U bereikt de Nero Store door in het hoofdmenu op All Apps te klikken. U ziet tien verschillende mini-applicaties staan, ieder voorzien van een Engelstalige beschrijving. Onderdelen die u toevoegt, zijn bijvoorbeeld ondersteuning voor blu-ray, synchronisatie met draagbare apparaten, gezichtsherkenning bij foto's en extra brandfuncties. De integratie van apps is vlot geregeld, want u hoeft het programma niet opnieuw te openen.

U breidt Nero Kwik Media vrijblijvend uit met diverse apps.

Conclusie

Nero Kwik Media valt niet tegen, al had de installatieprocedure wel iets minder omslachtig gemogen. Bovendien reageert het programma op sommige punten nogal traag, zoals bij het selecteren van mediamappen en opslaglocaties in het optievenster. De kale versie van Nero Kwik Media biedt al behoorlijk wat mogelijkheden om uw media te organiseren en muziek af te spelen. Daarnaast kunt u simpele bewerkingen op foto's uitvoeren. Wanneer u slechts één programma wilt gebruiken om alle multimedia te organiseren, dan is Nero Kwik Media wellicht een interessante optie.

Nero Kwik Media 1.6

Freeware

Taal Nederlands

Download 174 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2 GHz-processor, 1 GB RAM, 1 GB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Duidelijke interface

Multimedia simpel organiseren

Soepel apps toevoegen

Minpunten

Installatieprocedure is omslachtig

Vervuiling browser door Ask.com

Audio-cd's rippen duurt lang

Apps hebben Engelstalige beschrijving

0 Reactie(s) op: Nero Kwik Media 1.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.