NetDrive 1.3

Door: kees-krick | 17 maart 2012 10:27

Review

Schijfruimte op het web is vaak alleen via de browser of met speciale software bereikbaar. Dankzij NetDrive is het mogelijk om deze online opslagruimte ook als een gewone schijf op het lokale systeem zichtbaar te maken. U kunt er dan met een programma zoals Windows Verkenner mee werken, net zoals u dat gewend bent bij lokale schijven.

Het is handig om uw online ruimte als schijf te kunnen benaderen. U kunt dan bestanden eenvoudig van en naar uw pc kopiëren, maar ook rechtstreeks uw foto's bekijken, films afspelen en zelfs programma's uitvoeren. De schijfruimte op het web gedraagt zich hetzelfde als een lokale schijf, dus kunt u bestanden gewoon met bijvoorbeeld de verkenner heen en weer slepen. De werking lijkt hiermee wel wat op die van DropBox, alleen moet u met NetDrive zelf aanwijzen om welke webruimte het gaat.

Nadat u NetDrive geïnstalleerd hebt voegt u met de knop New site de schijfruimte van een webdienst als een gewone Windows-schijf toe aan uw systeem. De website moet wel het ftp- of het WebDav-protocol ondersteunen. Geef bijvoorbeeld de gegevens op van een ftp­account van uw internetprovider of een eigen domein, en u kunt voortaan zonder speciaal ftp-programma uw complete website beheren. Gewoon vanuit uw verkenner. Een pictogram nestelt zich in het systeemvak, zodat u makkelijk naar het configuratie- en het instellingenscherm kunt springen.

Vul enkele gegevens over de webdienst in en kies een schijfletter om een koppeling te maken.

Conclusie

NetDrive is handig voor iedereen die regelmatig bestanden van en naar een webdienst kopieert. Instellen is kinderlijk eenvoudig, mits de webdienst ftp of WebDav ondersteunt. De schijf kan automatisch beschikbaar komen zodra u de pc aanzet. Dit liep bij ons af en toe spaak, mogelijk op momenten dat het netwerk later beschikbaar kwam. In dat geval is handmatig starten (voorlopig) de oplossing.

NetDrive 1.3

Freeware

Taal Engels

Download 8,5 MB

OS Windows XP/2003/2008/Vista/7

Systeemeisen 500-MHz processor, 256 MB RAM, 1-2 GB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Makkelijk in te regelen

Automatisch bij opstarten/aanmelden

Minpunten

Automatische start lukt niet altijd

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: NetDrive 1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.