Niets meer vergeten dankzij Evernote 4.0

Door: Kees Krick | 14 april 2011 12:39

Apps & Software

Een webadres, een foto, een kattebelletje... dankzij Evernote vergeet u niets meer. U kunt uw ideeën, foto’s, url’s of snapshots op één plek in de cloud bewaren om ze vervolgens via uw computer, mobiele telefoon of tablet weer op te vragen. Erg handig. We leggen u uit hoe u een account aanmaakt en aan de slag gaat.

1. Installatie

Open uw browser en surf naar Evernote. Klik op de grijze Download now-knop en sla het installatiebestand op. Open het exe-bestand en volg de installatiewizard. Lees de gebruiksrechtovereenkomst en vink aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden. Klik op Installeren. Klik op de knop Voltooien om de wizard af te sluiten. Het programma wordt automatisch opgestart. U hebt ook nog een gratis account nodig om gebruik te kunnen maken van Evernote. Klik op Don’t have a user name indien u nog niet eerder een account hebt aangemaakt. Uw browser wordt geopend. Voer uw naam en e-mailadres in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de Register-knop om de registratieprocedure te voltooien. U ontvangt enkele seconden later een bevestiging per e-mail. U bent nu ook automatisch ingelogd in Evernote. De interface ziet er op het eerste gezicht misschien wat druk uit, toch is ‘ie erg intuïtief. Ziet u de snelkoppeling op uw bureaublad? Hiermee kunt u het programma in de toekomst gemakkelijk openen. Een andere manier is via Start / Alle programma’s / Evernote / Evernote.

Klik op de grijze Download Now-knop om het installatiebestand op uw harde schijf op te slaan.

2. Aan de slag

U kunt uw gedachten, interessante url’s of takenlijstjes pijlsnel opslaan met Evernote om ze vervolgens vanaf iedere willekeurige locatie op te vragen: op uw computer, mobieltje of iPad. Een notitie maken kan erg snel via de knop New Note bovenaan in de balk. U kunt vervolgens in de rechterhelft van het scherm uw ideeën typen of plakken. Net zoals in iedere tekstverwerker kunt u de opmaak aanpassen. Op dezelfde manier kunt u ook snapshots met uw webcam of geschreven kattenbelletjes opslaan. Klik op het driehoekje naast New Note bovenaan in de balk om het keuzemenu te openen. Opslaan is niet nodig. Evernote slaat alles automatisch op.

Komt u tijdens het surfen met Internet Explorer iets interessants tegen? Selecteer dan de inhoud en kies in het rechtermuisknopmenu Add to Evernote 4.0. Voer in het dialoogvenster eventueel nog wat tags in om de clip later snel terug te vinden. Klik op de Add Note-knop om de clip in uw Evernote-notebook op te slaan. Voor andere browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, bestaan aparte Evernote-extensies.

Een interessant artikel? Simpelweg selecteren en via webclipping in uw Evernote-notebook opslaan.

3. Op afstand

Hebt u ondertussen al heel wat interessante webclips en notities opgeslagen? Met de knoppen E-mail, Print en Delete bovenaan in de werkbalk kunt u ze per mail versturen, afdrukken of verwijderen. Ook interessant is dat u via elke computer met internetconnectie toegang krijgt tot uw Evernote-notebook. Dat kan zelfs op verschillende manieren. Erg eenvoudig is simpelweg via de webapplicatie. Open uw browser en surf naar Evernote. Klik rechts bovenaan op de Sign in-knop en geef uw accountnaam en wachtwoord in. U krijgt nu een overzicht van alle aangemaakte Evernote-notities. U kunt ze bekijken, bewerken, verwijderen, afdrukken, e-mailen enzovoorts.

Wilt u liever gebruikmaken van een applicatie op uw mobieltje of tablet? Evernote heeft gratis applicaties gemaakt voor iPhone, iPod Touch, iPad, Android, BlackBerry, Palm (Pre en Pixi) en Windows Mobile. Open de applicatiewinkel op uw toestel, voer Evernote in als zoekterm en druk op Installeren om de applicatie op uw mobieltje te plaatsen. Nu hoeft u enkel nog uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot uw notities.

U kunt Evernote bijvoorbeeld ook gebruiken op uw iPad.

0 Reactie(s) op: Niets meer vergeten dankzij Evernote 4.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.