Nieuwe 4k-projector van LG houdt gordijnen open

Door: Wesley Akkerman | 02 juni 2022 17:09

Nieuws

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG kondigt een nieuwe 4k-projector aan, die maximaal 3.700 lumens aanbiedt. Daarmee gaat het bedrijf de concurrentie voorbij, maar daar betaal je ook flink voor. De europrijs is nog niet bekend, maar de dollarprijs spreekt boekdelen.

LG bracht de vraag voor zogenaamde ultra short throw (UST) projectors op gang met het originele Cinebeam-model. De nieuwste telg in deze serie is op en top high-end te noemen. De term ‘short throw’ duidt op het feit dat je een projector relatief dichtbij de muur kunt plaatsen, terwijl je een groot beeld geprojecteerd krijgt. Bij ‘normale’ projectors en beamers hebben apparaten meer ruimte nodig om een muur of doek te voorzien van beeld.

Als we kijken naar de nieuwe LG Cinebeam HU915QE, zoals de pakkende naam luidt, dan zien we dat het apparaat in staat is een beeld van 120 inch te presenteren op een afstand van ongeveer achttien centimeter. Bovendien biedt de projector 3.700 ANSI lumen aan. Dat is een behoorlijke hoeveelheid ligt, waardoor je niet verplicht bent de gordijnen dicht te doen wanneer je de projector gebruikt. Daardoor kan deze LG mogelijk je tv zelfs vervangen.

De nieuwe 4k-projector van LG

Bovendien moet de nieuwe 4k-projector van LG een contrastverhouding van 2.000.000:1 aanbieden. Dat getal is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoe licht de kamer is bijvoorbeeld. Maar dit zal in een optimale situatie gemeten zijn. Het 4K HDR-videosignaal komt op de muur terecht via een driekanaals laser, dat het regenboogeffect moet tegengaan (dat je soms ziet wanneer je je ogen beweegt wanneer je naar een projectorbeeld kijkt).

In het persbericht maakt LG geen melding van aspecten als Dolby Vision (voor het beeld) of Dolby Atmos (voor het geluid), waardoor de kans groot is dat de 4k-projector de open standaard HDR10 ondersteunt. Daarnaast past het apparaat zijn helderheid automatisch aan op het omgevingslicht en worden dynamische HDR-tonen frame voor frame aangepast. Het adaptieve contrast maakt het aanbod compleet, omdat het contrast per scène aangepast wordt.

Streamen maar

Tot slot treffen we LG’s webOS aan op de projector. Dit is een slim besturingssysteem dat je tevens aantreft op de televisies van het bedrijf, dat toegang biedt tot videostreamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+. 

De projector moet over enkele weken in de Verenigde Staten beschikbaar voor een machtige prijs van 6.000 dollar. Wanneer dit model naar Nederland komt en voor welke prijs, is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Nieuwe 4k-projector van LG houdt gordijnen open

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.