Nieuwe browsers

Door: Joris Peterse | 29 december 2010 13:25

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Het gevecht van de grote browser­fabrikanten om zoveel mogelijk internetters voor zich te winnen, is in volle gang. Vooral na de lancering van het browserkeuzescherm in Windows halen de ontwikkelaars alles uit de kast om gebruikers te overtuigen. De vijf grootste spelers in het slagveld zijn Microsoft, Apple, ­Google, Mozilla en Opera. Microsoft bezit met Internet Explorer nog altijd ruimschoots het ­grootste marktaandeel.

Dit artikel bestaat uit vier pagina’s:

Pagina 1: Inleiding;

Pagina 2: Mozilla Firefox 4 bèta;

Pagina 3: Microsoft Internet Explorer 9 bèta;

Pagina 4: Google Chrome 8;

Pagina 5: Safari & Opera; Conclusie.

De ‘Big Five’ in browserland timmeren allemaal hard aan de weg om hun browser aan de man te brengen. Drie van de vijf hebben een nieuwe browser in de steigers staan. Chrome is stilaan tot versie zeven gekomen, maar het zwaarste geschut wordt op dit moment door Mozilla en Microsoft in stelling gebracht. De nieuwe browserversies van deze fabrikanten verschillen behoorlijk van de vorige versies. Een mooi moment dus om de browsers eens naast elkaar te leggen. Wat is er nieuw? Welke browser scoort het best op welke vlakken?

Peacekeeper

Om de browsers te testen hebben we de Benchmark van Peacekeeper gebruikt. Peacekeeper test de snelheid van de browser, en gebruikt daar Javascript voor. De scores uit deze test laten zien hoe snel en soepel de internetervaring met de browser is. Hoe hoger de score, des te beter. Voor een betrouwbaar resultaat hebben we een schoon Windows 7-systeem gebruikt met een moderne GPU.

 

De resultaten van onze Benchmark-test. Chrome 7 komt als beste uit de test.

0 Reactie(s) op: Nieuwe browsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.