Nieuwe generatie Intel chips: verbeterde grafische prestaties

Door: matthijs-van-den-broek | 02 mei 2013 11:25

Nieuws

Intel heeft een nieuwe generatie computerchips aangekondigd voor desktop, laptop en ultrabook met codenaam Haswell. De nieuwe chip generatie, die de opvolger is van processors in het huidige Ivy Bridge programma, moeten tot drie keer beter presteren.

Haswell is de vierde generatie Intel Core-chips en zal ook onder de 'Core' merknaam vallen. De chips worden uitgerust met geïntegreerde grafische kaarten met de naam Iris.

Gamen en video kijken zou met deze nieuwe chips een stuk soepeler moeten gaan. De nieuwe grafische kaarten zouden de Ultra HD-resolutie van 3840 x 2160 pixels ondersteunen. Voor mensen die niet willen investeren in een hele dikke gaming laptop, maar wel een beetje licht willen gamen en fatsoenlijk en soepel video willen kijken, is dit goed nieuws, schrijft Mashable.

Een aparte grafische kaart is dus niet meer nodig in de toekomst, maar niet alle Haswell chips zullen met Iris worden uitgevoerd, is de verwachting. Intel lanceert de chips naar verwachting in juni definitief; tegen die tijd zullen ook meer details naar buiten komen.

0 Reactie(s) op: Nieuwe generatie Intel chips: verbeterde grafische prestaties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.