Nieuwe Messenger niet voor Windows XP

Door: uhro-van-der-pluijm | 01 oktober 2010 16:46

Nieuws

De nieuwste versie van Microsofts gratis softwarepakket Live Essentials, met daarin chatprogramma Messenger, is uit. De softwaresuite draait niet meer op Windows XP.

Microsoft heeft gisteren Windows Live Essentials 11 geïntroduceerd. In die gratis softwaresuite zit onder andere mailclient Windows Live Mail, video-editor Windows Movie Maker en de in Nederland erg populaire chatapplicatie Windows Live Messenger (MSN). Die nieuwste versie van laatstgenoemde Windows-programma maakt chatgesprekken mogelijk met Facebook, LinkedIn en Myspace.

Wordpress

Microsoft voegt ook een nieuwe versie van Windows Live Writer toe. Met die blogsoftware is het nu mogelijk om te bloggen op platformen als Wordpress, TypePad en opvallend genoeg ook Google's Blogger.

Wordpress en TypePad hebben de API van Writer gebruikt om extra, specifieke, functies aan de software toe te voegen, meldt Microsoft. Overigens heeft de Windows-maker zijn eigen blogdienst net opgeheven. Blogs op Live Spaces gaan over naar Wordpress.com.

Bugfixes

Microsoft meldt dat er veel bugfixes zijn doorgevoerd die nog wel in de vorige betaversie zaten. "Onze gebruikers hebben ons met meer dan tweeduizend berichten geholpen problemen te identificeren. In de release van vandaag hebben we 95 procent van alle bugs die door betatesters zijn gemeld, opgelost. Dat leidt tot verbeteringen in de hele suite", meldt Chris Jones van Microsoft in een blogpost.

XP in de kou

Microsoft heeft met de nieuwste versie van Windows Live Essentials de ondersteuning voor Windows XP laten vallen. Zo is het voor XP-gebruikers bijvoorbeeld niet meer mogelijk om nieuwe versies van Windows Live Messenger te installeren. Opvallend omdat Microsofts support voor Windows XP nog tot 2014 loopt en nog 40 procent van de Nederlanders het gebruikt.

Microsoft geeft niet aan waarom de software niet op Windows XP draait. Het is wel bekend dat de film- en foto-applicaties in Live Essentials de grafische kaart gebruiken voor hardwareversnelling, waarvoor XP ingebouwde ondersteuning mist. Maar dit gaat niet op voor Messenger. Toch is ook de losse download van die veelgebruikte chatapplicatie er niet voor XP.

Het advies van Microsoft voor XP-gebruikers is om de vorige versie van Live Essentials te blijven gebruiken. Zij kunnen volgens Jones dan updaten zodra ze een nieuwe computer kopen, met een nieuwe Windows-versie.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nieuwe Messenger niet voor Windows XP

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.