Nieuwe USB standaard Type C verwacht in 2014

© PXimport

Nieuwe USB standaard Type C verwacht in 2014

Geplaatst: 4 december 2013 - 11:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

De ontwikkelaars van de USB-standaard zijn begonnen met het ontwerp van een nieuw type USB-connector. Deze connector richt zich vooral op een beter gebruikersgemak en is beter aangepast aan kleinere apparaten.

Het USB Implementers Forum, de ontwikkelaars van de USB-standaard, werken aan een nieuw type USB-connector. Deze connector moet onder andere de problemen die mensen ondervinden met het inpluggen tot het verleden laten behoren. De nieuwe standaard, die door het leven gaat als Type C, wordt in 2014 verwacht.

Nooit meer omdraaien

Vanaf midden 2014 moet er een eind komen aan het wel of niet omdraaien van een USB-connector. Met de nieuwe connector, Type C, moet het niet meer uitmaken hoe een connector in een apparaat wordt gestoken. Dit kondigde de USB 3.0 Promoter Group vannacht aan.

De nieuwe connector zal tevens een stuk kleiner worden. Ongeveer de grootte van de huidige Micro-B-connector of Apple's Lighting-connector. Hiermee wordt volgens de USB-ontwikkelaars tegemoetgekomen aan de veranderende eisen van de industrie, zoals die worden gesteld door kleinere apparaten.

Industrie-review begin 2014

Het aangekondigde nieuwe type moet volgens de USB-ontwerpers geen probleem opleveren voor bestaande connectors, omdat de specificatie van de nieuwe connector ook aandacht zal schenken aan nieuwe adapters. Type C moet niet alleen te gebruiken zijn met het huidige USB 3.1, maar ook met 2.0. Daarnaast wordt de connector op snelheidsprestaties van toekomstige USB-versies voorbereid. De industrie krijgt in het eerste kwartaal van 2014 de kans om de nieuwe plug te beoordelen.

Bron: WebWereld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten