Nieuwste Chromebook duikt onder de 200 dollar

Door: jasper-bakker | 13 november 2012 10:52

Nieuws

Google gaat met zijn nieuwste Chromebook voor de onderkant van de markt. De door Acer gemaakte laptop met Intel-chip kost 199 dollar.

Daarmee zet Google zijn webbesturingssysteem nog lager in de markt dan het al deed met de vorige maand gelanceerde Samsung-Chromebook. Die laptop met dualcore ARM-processor van een net nieuwe generatie kost 249 dollar. Het nu onthulde C7-model van Acer kost minder, maar biedt ook wat minder.

Batterijconcessie

Het apparaat draait namelijk drieënhalf uur op een enkele acculading, terwijl de ARM-uitvoering van Samsung volgens die fabrikant 6,5 uur haalt. Beide Chromebooks hebben een scherm van 11,6 inch en een resolutie van 1366 bij 768 pixels. De C7 heeft een harde schijf van 320 GB aan boord en heeft toegang tot 100 GB opslagruimte in Google's clouddienst Drive.

De processor in de Acer C7 staat bij Google genoemd als een Intel Core-processor. Dat komt neer op een dualcore Celeron 847-processor die op een kloksnelheid van 1,1 GHz draait, weet techsite Ars Technica te melden. Die processor van de Sandy Bridge-generatie is volgens Ars beter dan de dualcore ARM-chip (Exynos 5) in Samsungs andere Chromebook.

Processorverbetering

Bovendien is de Celeron in C7 slechts iets langzamer dan de 1,3 GHz Celeron 867-chip die Samsung biedt in zijn oudere Chromebook 550 die 449 dollar kost. Zowel dat oudere model als de nieuwkomers blijven vooralsnog in het assortiment dat Google aanbiedt voor zijn Chrome OS. Naast deze drie laptops biedt de internetreus ook de door Samsung gefabriceerde mini-desktop Chromebox. De allereerste Chromebook-modellen gebruikten de energiezuinige, maar minder krachtige Atom-processors van Intel.

Google prijst het nieuwe instapmodel aan met het feit dat die in slechts 18 seconden start en HD-video vlot kan weergeven. "Ja, video's zoals Gangnam Style in 1080p, voor het geval jij één van de weinigen bent die het nog niet gezien heeft", blogt Google.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nieuwste Chromebook duikt onder de 200 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.