Nintendo: 'Spelervaring belangrijker dan graphics'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 april 2012 12:23

Apps & Software

Nintendo vindt de spelervaring op een console belangrijker dan de grafische kracht die het produceert. Dat zegt de spellenmaker in reactie op de geruchten dat de Wii U minder krachtig zou zijn dan de Xbox 360 en PlayStation 3.

Eerder deze week meldde website GamesIndustry dat de Wii U grafisch minder sterk zal worden dan de Xbox 360 en de PlayStation 3. Dit op basis van gesprekken met verschillende anonieme game-ontwikkelaars. Nintendo zegt niet direct op dergelijke geruchten te willen reageren.

"We staren ons niet blind op de technische specificaties", zegt een woordvoerder van Nintendo tegenover Digital Trends. "We snappen dat mensen graag de nadruk leggen op graphics en processorkracht, maar bij ons is de spelervaring altijd belangrijker geweest dan de kille cijfers."

Unieke gameplay

Hiermee houdt Nintendo blijkbaar vast aan de koers die enkele jaren geleden werd ingezet. Dergelijke uitspraken deed het bedrijf namelijk ook al toen de Wii net op de markt kwam. Deze console liep grafisch ver achter op de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar zorgde volgens Nintendo wel voor unieke gameplay.

Nintendo is de eerste consolemaker die met een nieuwe spelcomputer op de proppen komt. Deze Wii U zal eind 2012 op de markt komen. Verwacht wordt dat zowel Microsoft als Sony in 2013 respectievelijk de Xbox 720 en de PlayStation 4 gaan aankondigen. Over de hardware van deze nieuwe consoles gaan al maanden wilde geruchten.

0 Reactie(s) op: Nintendo: 'Spelervaring belangrijker dan graphics'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.