Nokia bevestigt Lumia 928 met PureView-camera

© PXimport

Nokia bevestigt Lumia 928 met PureView-camera

Geplaatst: 8 mei 2013 - 07:40

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Elmar Rekers

Nokia heeft deze week een promotiepagina online gezet voor de aanstaande Lumia 928. De Finse telefoonmaker bevestigt hiermee niet alleen de naam van het nieuwe vlaggenschip, ook is de opvolger van de Lumia 920 voor het eerst te zien.

Er gaan al enkele maanden geruchten over de komst van de Lumia 928, maar nu is het Windows Phone-toestel ook officieel aangekondigd. Veel details geeft Nokia echter nog niet over het toestel prijs, wel is duidelijk dat deze over een PureView-camera met Carl Zeiss-lens zal gaan beschikken.

Net als bij de introductie van de Lumia 920, zal Nokia ook bij de Lumia 928 de nadruk leggen op de uitgebreide foto-mogelijkheden. Op de advertentie is namelijk de camera-software te zien, en er wordt een foto gemaakt onder nadelige licht-omstandigheden. Iets waar een uitgelekte foto van een reclamebord afgelopen weekend ook al op wees. In onderstaande video toont Nokia ook alvast waartoe de beeldstabilisatie van de Lumia 928 in staat is, waarbij de iPhone 5 en Galaxy S III als vergelijkingsmateriaal gebruikt worden.

Design Lumia 928

Uit de promo-pagina wordt duidelijk dat het toestel over de bekende Lumia-vormfactor beschikt, waarbij ditmaal voor een wat hoekige afwerking is gekozen. Geruchten gaan dat Nokia de smartphone van een aluminium behuizing gaat voorzien en dat het apparaat dunner wordt dan de 920. Als besturingssysteem is uiteraard weer Windows Phone 8 aanwezig.

Voor meer informatie over de Lumia 928 moeten we geduld hebben tot 14 mei, dan zal Nokia een persconferentie geven waar het bedrijf de toekomst van Lumia gaat bespreken.

[youtube]isKPxCvFEGo[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten