Nokia brengt 808 PureView in juni naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 24 mei 2012 14:15

Nieuws

Nokia kondigt donderdag aan dat de 808 PureView-smartphone half juni beschikbaar komt in Nederland. De cameratelefoon draait op Symbian Anna, beschikt over een 41 megapixel sensor en krijgt een adviesverkoopprijs van 599 euro.

Nokia kondigde de 808 PureView in februari aan tijdens het Mobile World Congress, en liet aanvankelijk weten dat deze niet in Nederland beschikbaar zou komen. Echter lijkt de vele aandacht die de smartphone heeft gekregen ervoor te hebben gezorgd dat de Finse telefoonmaker van gedachte is veranderd.

Oversampling

Hoewel de 808 PureView over een 41 megapixel sensor beschikt, zullen de foto's standaard met vijf megapixel uit het toestel rollen. Nokia maakt immers gebruik van de Oversampling-techniek, waarbij elke pixel de juiste visuele informatie behoudt. Dit terwijl de ruis wordt weg gefilterd bij het samenvoegen van de pixels. Dit resulteert volgens Nokia in minder ruis, maar met behoud van de details.

Doordat de pixels worden samengevoegd wordt het mogelijk om zeer ver in te zoomen op de beelden. Er kunnen ook foto's met meer megapixels geschoten worden, maar hierbij kan logischerwijs minder ver worden ingezoomd. De Symbian-smartphone draait op een 1,3 GHz singlecore-processor.

Polycarbonaat

De 808 PureView is gemaakt van polycarbonaat met een keramiek-achtige afwerking. Daarnaast is roestvrijstaal gebruikt voor de knoppen en de ring die de lens van de camera omvat. Gorilla Glass is gebruikt ter bescherming van zowel de lens als het 4 inch-scherm (360 x 640 pixels).

0 Reactie(s) op: Nokia brengt 808 PureView in juni naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.