Nokia brengt Lumia 900 en 610 naar Europa

Door: Elmar Rekers | 27 februari 2012 09:31

Nieuws

De Lumia 900 zal in het tweede kwartaal beschikbaar komen in Europa. Dat maakt Nokia-baas Stephen Elop maandag bekend tijdens het Mobile World Congress. Daarnaast ziet ook de Lumia 610 het levenslicht.

Net als de Lumia 900, die eerder beschikbaar kwam in de Verenigde Staten, heeft de Europese versie een 4,3 inch ClearBlack amoled-scherm. Ook is er naast de 8 megapixel camera op de achterzijde een front-facing camera van 1 megapixel aanwezig. Deze grote broer van de Lumia 800 zal in het tweede kwartaal beschikbaar komen en krijgt een prijskaartje van 480 euro.

Nokia Reading

In navolging van Nokia Rijdens en Nokia Music onthult Nokia maandag zijn nieuwe dienst Nokia Reading. Hiermee krijgen de smartphones een app die de gebruikers voorzien van onder meer nieuws en boeken. Ook is Nokia Transport officieel aangekondigd. Een app die Nokia-gebruikers op de hoogte houdt van bus- en treintijden.

Voor welke steden de Transport-app beschikbaar komt is vooralsnog onduidelijk. Tijdens de persconferentie werd door Microsoft ook nog de bètaversie van Skype voor Windows Phone gelanceerd. Microsoft heeft de app maandag direct vrijgegeven in de Windows Marketplace.

Lumia 610

Met de Lumia 610 ziet de vierde Windows Phone van Nokia het daglicht. Deze smartphone draait op Windows Phone 7.5 en is gericht op een jongere doelgroep. Door de specs laag te houden kan de telefoon voorzien worden van een relatief schappelijk prijskaartje van 189 euro. De Nokia 610 verschijnt in het tweede kwartaal.

Tot slot doet de Finse telefoonmaker ook de 808 PureView uit de doeken. De 808 PureView is een cameratelefoon met een 41 megapixel lens en draait op Symbian Belle. Met een dergelijke Carl Zeiss lens zet Nokia de telefoon in de markt als een smartphone die voornamelijk geschikt is voor het schieten van hoogwaardige beelden. Het toestel draait verder op een 1,3 GHz singlecore-processor en heeft een 4 inch-beeldscherm (360 x 640 pixels). De 808 PureView verschijnt in mei voor 450 euro.

0 Reactie(s) op: Nokia brengt Lumia 900 en 610 naar Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.