Nokia 'herboren' met eerste Windows Phones

© PXimport

Nokia 'herboren' met eerste Windows Phones

Geplaatst: 26 oktober 2011 - 10:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Nokia presenteert eindelijk zijn eerste smartphones met Windows Phone 7.5, naast ook nieuwe 'feature phones'. Het "stoutmoedige" portfolio is een "nieuwe dageraad", kraait het Finse bedrijf.

Acht maanden nadat Nokia en Microsoft hun innige partnerschap hebben gesloten, onthult de Finse mobielgigant de eerste vruchten van de samenwerking: de Lumia 800 en de Lumia 720. De 800 stond te boek als SeaRay en is qua hardware een kloon van de N9. Die al verschenen smartphone is het eerste en laatste toestel van Nokia dat draait op het de eigen Linux-variant MeeGo.

Superlatieven

Nokia heeft goed naar de 'magische' marketingmachine van Apple gekeken en strooit met superlatieven. Het ontwerp van de Lumia 800 doet "hoofden draaien" en de software is "verbijsterend sociaal" om "dagelijkse momenten fantastisch te maken", meldt het concern. Het toestel zal los rond de 500 euro kosten en is vanaf november in Nederland verkrijgbaar.

De Lumia 720 is een goedkopere 'no nonsense' variant met Windows Phone 7.5 (Mango). Dit toestel zal zonder mobiel abonnement ruim 300 euro kosten. Daarnaast presenteert Nokia een nieuwe serie 'Asha' feature phones. Die eenvoudigere mobiele telefoons draaien op de Symbian 40 series, het aloude besturingssysteem van Nokia zelf.

© PXimport

De Nokia Lumia 800

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten