Nokia-koers keldert na 'teleurstellende' Lumia's

Door: andreas-udo-de-haes | 06 september 2012 11:09

Nieuws

De koers van Nokia stortte met vijftien procent in na de presentatie van de nieuwe Lumia's met Windows Phone 8, waarvan onduidelijk is wanneer die uitkomen. Ook blijkt de reclame voor PureView nep.

Analisten en aandeelhouders zijn niet onder de indruk van de nieuwe Lumia's met Windows Phone 8, die Nokia woensdag onthulde. De nieuwe Lumia-lijn, een ultieme poging van Nokia om weer aan te haken op de smartphonemarkt, is ondanks alle innovaties te weinig onderscheidend van de vorige, stellen analisten tegenover Reuters.

Geen knaller, koers duikt

Bovendien is niemand te spreken over het feit dat Nokia geen lanceerdatum of prijsindicatie heeft gegeven. Het gevolg: de beurskoers van de Finse mobielmaker kelderde in zowel Helsinki als New York met ruim vijftien procent. De koers was vooroplopend aan de presentatie de afgelopen maand wel al flink gestegen, na een dieptepunt in midden juli.

Na alle beloften en hype verwachtte iedereen een knaller, maar analisten zien de nieuwe Lumia's als evolutionair, niet revolutionair, vertelt RBC-analist Mark Sue aan Reuters.

Nokia's rol op de wereldwijde smartphonemarkt is binnen twee jaar afgegleden van marktleider tot een magere 3,7 procent marktaandeel.

PureView-reclame gefaked

Ook op het PR-vlak is Nokia de mist in gegaan. Een reclamespot die de mogelijkheden van beeldstabilisatie van Nokia's PureView-technologie moest demonstreren, blijkt nep, ontdekte The Verge. De beelden zijn opgenomen met een professionele camera vanuit een rijdende bestelbus, niet met een Lumia met PureView vanaf de fiets. Nokia erkent dat het een simulatie is en biedt zijn excuses aan voor het 'verwarrende' spotje.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nokia-koers keldert na 'teleurstellende' Lumia's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.