Nokia kondigt Lumia 1020 officieel aan

Door: Robin Smit | 11 juli 2013 19:25

Nieuws

Nokia heeft vanavond officieel de Lumia 1020 aangekondigd. Dat deed het bedrijf op een persconferentie die plaats vond in New York. De Lumia 1020 moet zich gaan onderscheiden door de 41 megapixel PureView camera.

De aanwezigheid van deze camera komt niet als een verrassing. Afgelopen maanden lekten al meerdere foto’s en vermoedelijke specificaties van het toestel uit. De 41 megapixel camera in de Lumia 1020 heeft onder andere verbeterde beeldstabilisatie en maakt gebruik van oversampling om het mogelijk maken ver in te zoomen tijdens het nemen van foto’s of video’s. Om ook opnames te kunnen maken bij omstandigheden met weinig licht, is er een xenon flits op de achterkant van het toestel aanwezig.

De Lumia 1020 zal verkrijgbaar zijn in het geel, zwart en wit en zal beschikken over een 4.5 inch scherm. De behuizing van het toestel doet erg denken aan de andere Nokia telefoons in de Lumia serie. Het enige dat hier duidelijk van afwijkt is de uitstulping op de achterkant waarin de camera huist.

AT&T zal de telefoon als eerste mogen gaan verkopen in de Verenigde Staten vanaf 26 juli. Later in dit kwartaal zal de Lumia 1020 ook worden gelanceerd in China en geselecteerde landen in Zuid-Amerika en Europa. De prijs voor de telefoon zal in combinatie met een abonnement bij AT&T 300 dollar bedragen. Wat de prijs in Nederland wordt is nog niet bekend.

Met de telefoon brengt Nokia ook een cover uit die het mogelijk maakt om Lumia 1020 draadloos op te laden en een grip die ervoor moet zorgen dat het eenvoudiger wordt om foto’s en video’s op te nemen. Deze grip bevat tevens een extra accu.

0 Reactie(s) op: Nokia kondigt Lumia 1020 officieel aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.