Nokia lanceert Lumia 510, budget-telefoon met Windows Phone

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 23 oktober 2012 13:01

Nieuws

Nokia heeft dinsdag de Lumia 510 aangekondigd, diens goedkoopste Lumia-toestel tot op heden. In plaats van het nieuwe Windows Phone 8, dat volgende week verschijnt, draait de smartphone op versienummer 7.5.

Geruchten over de low-range Lumia 510 gingen al enige tijd rond, maar nu is deze dan ook officieel door de Finse telefoonbouwer aangekondigd. Als besturingssysteem krijgt de telefoon dus Windows Phone 7.5 meegeleverd, maar Nokia belooft met een update naar Windows Phone 7.8 te komen.

Groter scherm

Het beeldscherm in 4 inch groot, met een resolutie van 480 x 800 pixels. Hiermee heeft de telefoon een iets groter display dat de Lumia 610, 710 en 800, waarbij de resolutie hetzelfde is gebleven. Verder zit er een 800 MHz-processor in het toestel, 256 MB aan RAM en een opslagcapaciteit van 4 GB. Dit laatste kan overigens niet worden uitgebreid middels een microSD-kaart.

Nokia brengt de Lumia 510 in november naar Latijns Amerika en delen van Azië. Omgerekend zal de smartphone daar zo'n 180 euro kosten. Het is nog onduidelijk of de kleurrijke Lumia op den duur ook beschikbaar komt in Nederland.

0 Reactie(s) op: Nokia lanceert Lumia 510, budget-telefoon met Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.