Nokia lanceert Lumia 920 met Windows Phone 8

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 05 september 2012 17:45

Apps & Software

Nokia heeft woensdag tijdens een persconferentie de Lumia 920 en Lumia 820 aangekondigd. Het zijn de eerste smartphones van de Finse telefoonmaker die op Windows Phone 8 draaien.

Met de Lumia 920 introduceert Nokia zijn nieuwe vlaggenschip. Zoals geruchten al deden vermoeden, heeft deze smartphone een 4,5 inch-display (1280 x 768 pixels). Het betreft hier een lcd-scherm dat door Nokia wordt aangeduid als PureMotion HD+. Dit scherm moet voor zeer vloeiende beelden zorgen en het past de kleurenweergave aan op het omgevingslicht.

PureView

De smartphone heeft een unibody-behuizing van polycarbonaat en draait op een 1,5 GHz dualcore-processor (Snapdragon S4). Verder vinden we 32 GB aan opslagcapaciteit en 1 GB RAM in de telefoon. De Lumia 920 beschikt over een 8,7 megapixel Carl Zeiss-camera, welke is voorzien van de PureView-techniek. Deze camera vangt tot tien keer meer licht op dan andere smartphones, waardoor de Lumia 920 volgens Nokia "de beste smartphone camera-ervaring tot op heden biedt."

De nieuwe smartphone kan draadloos worden opgeladen doordat er een speciale strip in de achterkant is verwerkt. Hiervoor is wel een speciaal oplaadstation nodig, zoals die onder meer door FatBoy zal worden geleverd. Nokia claimt dat er verschillende winkelketens zijn die dergelijke stations beschikbaar stellen voor klanten. De batterij heeft een vermogen van 2000 mAh.

Lumia 820

Naast de 920 doet Nokia ook de Lumia 820 uit de doeken. Het betreft hier een goedkopere telefoon dan de high end 920. Deze smartphone draait eveneens op Windows Phone 8 en beschikt over een 4,3 inch-display (800 x 480 pixels). Dit scherm beschikt net als dat van de Lumia 920 over de ClearBlack-technologie. De camera op de 820 krijgt overigens niet de PureView-naam opgeplakt.

Wanneer Nokia de nieuwe Lumia-smartphones met Windows Phone 8 gaat lanceren werd tijdens de persconferentie nog niet duidelijk. Ook over een prijsniveau werd nog niet gesproken. Vermoedelijk zullen de smartphones eind oktober beschikbaar komen, gelijktijdig met Microsofts lancering van Windows Phone 8.

0 Reactie(s) op: Nokia lanceert Lumia 920 met Windows Phone 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.