Nokia 'lekt' Windows Phone 7-toestel

Door: Jasper Bakker | 23 juni 2011 17:55

Apps & Software

De eerste beelden van Nokia's topgeheime Windows Phone 7-toestel zijn opgedoken. De cameravoering doet een bewust uitlekken vermoeden.

De blogosphere staat bol van de berichten dat beeld van Nokia's aankomende eerste smartphone met Windows Phone 7 is uitgelekt. Onder meer techblog Engadget meldt dit. De aangehaalde video, onder meer op YouTube te vinden (zie ook onderaan dit artikel), komt echter zeer professioneel over én is openlijk gefilmd, met zeker twee camera's.

'Geen opname aub'

Nokia-ceo Stephen Elop vraagt de aanwezigen bij een presentatie om al hun videocamera's, smartphones en audiorecorders uit te schakelen. "Dit is namelijk super vertrouwelijk en we willen dit niet in de blogosphere zien. Wat dat ook moge zijn."

Vervolgens toont hij het topgeheime toestel, codenaam Sea Ray. Die draait de aankomende Mango-update van Windows Phone 7, met "meer dan 500 verbeteringen". Dit is gefilmd door een camera die duidelijk boven het aanwezige publiek uitsteekt, en die de presenterende topman netjes volgt bij zijn beweging op het podium.

Ook heeft deze 'geheime' camera een zeer stabiele opname gemaakt, wat erop duidt dat het op een statief stond. Tegen het einde van de 'uitgelekte' video schakelt het beeld naadloos tijdens de presentatie over op een hele andere hoek, gefilmd door een tweede camera. Ook die komt boven het aanwezige publiek uit. Tot slot komt een close-up - of zelfs rechtstreekse capture - in beeld van de videofeed naar het presentatiescherm, waar Elops vingers het toestel vasthouden en omdraaien.

Hongaars techblog

De uploader van het videofragment op YouTube is een Hongaars techblog, dat op de eigen site een 21 minuten opname heeft van Elops presentatie. Dat blog, Technet.nu, meldt dat het deze video kreeg toegemaild. In de volledige uitvoering is de volledige presentatie van het toestel te zijn, waarbij ook een andere Nokia-spreker goed in beeld is en netjes wordt gevolgd.

[youtube]r1lsJOwdmfA[/youtube]

0 Reactie(s) op: Nokia 'lekt' Windows Phone 7-toestel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.