Nokia Lumia 925 eind augustus naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 15 juli 2013 14:46

Nieuws

De Lumia 925 zal vanaf eind augustus verkrijgbaar zijn in Nederland. Dat maakt fabrikant Nokia maandag bekend. Het toestel draait op Windows Phone 8 en komt beschikbaar in de kleuren wit, grijs en zwart.

Nokia introduceerde de Lumia 925 al in mei, maar over een Nederlandse releasedatum was tot op heden nog niets bekend. De smartphone heeft, in tegenstelling tot zijn voorgangers, een behuizing die deels is opgetrokken uit aluminium. Met zijn 8,8 millimeter is de telefoon een stuk dunner dan de Lumia 920 en het toestel is ook bijna 50 gram lichter dan zijn voorganger.

Verder draait de smartphone op dezelfde dualcore-processor als de 920 en is er 1GB aan RAM-geheugen beschikbaar. De opslagcapaciteit is 16GB. Het amoled-scherm is 4,5 inch groot en heeft een resolutie van 1280 x 768 pixels. Voor de bescherming van dit display is de tweede generatie Gorilla Glass gebruikt. De batterij heeft, net als in de Lumia 920 (review), een vermogen van 2000 mAh.

Nokia Smart Camera

Nokia zet ook bij dit toestel weer groots in op de camera-mogelijkheden. Hiervoor is wederom een 8,7 megapixel-sensor aanwezig, waarbij Nokia een aantal nieuwe software-opties heeft toegevoegd onder de noemer Nokia Smart Camera. Met de Lumia Amber-update zal Nokia de nieuwe functies deze zomer ook toevoegen aan enkele andere Lumia-smartphones.

De Nokia Lumia 925 heeft een verwachte consumentenprijs van 549 euro inclusief btw, exclusief subsidies en zal dus geleverd worden vanaf eind augustus.

0 Reactie(s) op: Nokia Lumia 925 eind augustus naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.