Nokia Lumia met aluminium behuizing laat zich zien

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 april 2013 11:17

Nieuws

Nokia lijkt een Lumia-smartphone met een aluminium behuizing in ontwikkeling te hebben. Foto’s van het toestel doken deze week op via een Chinees blog. Ook gaan er geruchten rond over een Lumia-telefoon met een 41 megapixel-camera.

Waar Nokia’s huidige vlaggenschip, de Lumia 920 (review), over een unibody-behuizing beschikt, lijkt het toestel op de uitgelekte kiekjes niet uit één stuk aluminium te bestaan. Daarnaast is de camera in een ophoging gebouwd, wat er mogelijk op wijst dat de smartphone over een grote sensor gaat beschikken.

Draadloos opladen

Verder zou de telefoon een 4,5 inch-scherm krijgen met een resolutie van 1280 x 768 pixels. De drie puntjes onderaan het toestel lijken erop te wijzen dat ook deze Lumia weer draadloos kan worden opgeladen. Qua specificaties zou de telefoon verder in lijn liggen met de Lumia 920. Nokia zou het toestel, zo claimen bronnen van de Financial Times, dan ook niet als opvolger van de 920 in de markt willen zetten.

Geruchten over het toestel, dat codenaam Catwalk draagt, gaan al enkele weken rond. Niet eerder verschenen er echter foto’s van het aluminium Nokia-mobieltje online. Naast dit toestel doken er deze week ook geruchten op over enkele andere Lumia-telefoons die Nokia in ontwikkeling heeft.

808 PureView

Zo zal de Finse telefoonmaker mogelijk in juli al met een Windows Phone-toestel met een 41 megapixel-camera op de markt komen, welke dezelfde fotokwaliteit als de vorig jaar verschenen 808 PureView (videoreview) moet bieden. Daarnaast wil Nokia ook de strijd aangaan met de Galaxy Note-toestellen van Samsung. Dit wordt mogelijk omdat Windows Phone dit jaar een update krijgt waardoor fabrikanten 1080p-beeldschermen kunnen gaan gebruiken. Nokia laat tegenover The Verge weten niet op alle geruchten te willen reageren.

0 Reactie(s) op: Nokia Lumia met aluminium behuizing laat zich zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.