Nokia: 'Met Android kunnen we ons niet onderscheiden'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 oktober 2012 10:48

Apps & Software

Nokia-baas Stephen Elop geeft in een interview met All Things D toe dat de introductie van de Lumia-lijn beter had gekund. Spijt heeft de CEO echter niet. "We kunnen nu in ieder geval zeggen dat ons product fundamenteel onderscheidend is."

Volgens Elop bestaat er 'geen twijfel' over dat de start van de Lumia-smartphonelijn beter had gekund. Dat de matige verkoop van de toestellen met Windows Phone om een koerswijziging vraagt, is in de ogen van Elop echter niet het geval.

"Hadden we ingezet op Android, dan zouden we ons bedrijf niet de ruimte hebben kunnen geven om zich te onderscheiden van de rest", aldus Elop over de vele telefoonfabrikanten die gebruikmaken van Googles Android-besturingssysteem.

Windows Phone 8

Toch bracht de introductie van de eerste Lumias de nodige problemen met zich mee. Toen Nokia en Microsoft namelijk de intensieve samenwerking beklonken, was Windows Phone 7.5 al ver in ontwikkeling, waardoor het voor Nokia moeilijk was om telefoons als de Lumia 800 en 900 te voorzien van onderscheidende features. Nu Nokia vanaf het begin betrokken is bij de ontwikkeling van Windows Phone 8, zullen de nieuwe Lumias volgens Elop aanzienlijk beter uit de verf komen.

De eerste Lumias verschenen in oktober 2011, en de tweede generatie staat inmiddels voor de deur. Nokia onthulde begin september namelijk de Lumia 920 en Lumia 820 met Windows Phone 8. Verwacht wordt dat deze smartphones in november beschikbaar zullen komen. Het nieuwe vlaggenschip is de Lumia 920, en deze zal het moeten opnemen tegen onder meer de Galaxy S III van Samsung en Apples iPhone 5.

0 Reactie(s) op: Nokia: 'Met Android kunnen we ons niet onderscheiden'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.