Nokia nog niet uit financiële problemen met Windows Phone

Door: rene-schoemaker | 12 april 2012 10:24

Nieuws

Nokia lijdt verlies op zijn telefoonverkoop, niet alleen in het afgelopen kwartaal maar ook dit lopende kwartaal. Symbian is stervende en het Finse bedrijf kan niet snel genoeg Windows Phone-toestellen leveren.

Over het afgelopen kwartaal maakte Nokia drie procent verlies op zijn telefoonverkoop en zo'n zelfde verlies wordt over het tweede kwartaal verwacht, als het niet al erger wordt. Eerder ging het bedrijf ervan uit dat het kiet zou draaien.

Stephen Elop, de topman van Nokia, noemde de resultaten die het nu presenteert "teleurstellend", maar daar namen de aandeelhouders geen genoegen mee. Het aandeel klapte met meer dan achttien procent in elkaar. Sinds de aankondiging van Nokia dat het voortaan een Microsoft-speler zou worden, iets meer dan een jaar geleden, is het bedrijf al de helft minder waard geworden, meldt Reuters.

Apple en Samsung vermalen Nokia

Volgens analistenbureau Canalys zou Nokia sowieso moeilijke tijden tegemoet gaan doordat de belangstelling voor Symbiantoestellen in rap tempo verdampt terwijl het nog niet op volume kan draaien met zijn Windows Phone-toestellen. Dat wordt nog eens verergerd door de keiharde competitie door Apple en Samsung, die door de onderlinge strijd en passant de andere leveranciers vermalen.

Nokia zet nog steeds het grootste aantal telefoons van de wereld weg, maar dat bestaat voornamelijk uit de goedkope "normale" mobiele telefoons. Op smartphonegebied heeft Nokia een schier onoverbrugbare achterstand, die het nu probeert te verkleinen met de uitgifte van de Lumia-serie Windows Phones.

Nokia geeft Lumia gratis weg

In de Verenigde Staten heeft Nokia juist afgelopen weekeinde zijn vlaggenschip Lumia 900 smartphone met Windows Phone via AT&T, maar of dat al snel zijn huidige één procent marktaandeel in de Amerikaanse smartphonemarkt kan uitbreiden, valt te bezien. Wat wel mogelijk kan helpen is dat Nokia noodgedwongen dit topmodel gratis gaat weggeven, althans in de komende anderhalve week.

Vanwege een softwarefout valt namelijk de verbinding soms weg en daarom heeft Nokia besloten het toestel met honderd dollar korting te verkopen aan Amerikaanse klanten. Dat maakt de telefoon op dit moment feitelijk gratis. Wel moet nog een tweejarig abonnement worden afgesloten bij AT&T. De aanbieding geldt tot 21 april, terwijl de softwareupdate 16 april beschikbaar komt. De Lumia 900 is nog niet in Nederland te krijgen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nokia nog niet uit financiële problemen met Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.