Nokia reageert op uitblijven van Windows Phone 8-update

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 21 juni 2012 10:57

Apps & Software

Microsoft zal geen Windows Phone 8-update uitrollen voor bestaande smartphones. Ook bezitters van de onlangs verschenen Lumia 900 zullen blijven steken op versienummer 7.8. Nokia-baas Stephen Elop geeft donderdag tekst en uitleg.

Microsoft onthulde woensdag zijn nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 8, en liet weten dat er geen update beschikbaar zal komen voor smartphones die momenteel op Windows Phone 7 of 7.5 draaien. Dit omdat de hardware niet geschikt zou zijn voor het nieuwe OS.

Lumia 900

Na de persconferentie van woensdagavond deden veel Windows Phone-gebruikers online hun beklag over het uitblijven van een update. Vooral eigenaren van de onlangs verschenen Lumia 900 voelen zich belazerd. Toch meent Nokia-baas Stephen Elop dat er nog genoeg reden is om tevreden te zijn met een Lumia-telefoon.

"Er zijn nog erg veel mooie features in aantocht voor bestaande Lumia-toestellen", zegt Elop in reactie op een e-mail van een teleurgestelde Lumia 900-bezitter. "Hieronder vallen bijvoorbeeld de grondige visuele vernieuwingen van WP8, zoals het verbeterde home-scherm."

Windows Phone 7.8

Volgens Elop hoeven consumenten niet bang te zijn dat hun Lumia slechts een korte tijd ondersteund zal worden. Toch gaat de komt van Windows Phone 8 er later dit jaar wel voor zorgen dat apps voor het nieuwe OS niet zullen draaien op toestellen met Windows Phone 7.8. Met Windows Phone 7.8 lanceert Microsoft kort na de introductie van WP8 een tussenvorm voor bestaande telefoons.

0 Reactie(s) op: Nokia reageert op uitblijven van Windows Phone 8-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.