Nokia's eerste Windows Phone Tango-smartphone duikt op

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 februari 2012 11:58

Nieuws

Via het Amerikaanse blog Nok4US duiken donderdag de eerste foto's op van Nokia's volgende Windows Phone. Het toestel, vermoedelijk de Lumia 610, draait op Windows Phone Tango.

Met de aanstaande Tango-update maakt Microsoft zijn Windows Phone-besturingssysteem geschikt voor smartphones met lagere specificaties. De Lumia 610 zou het eerste budgettoestel zijn dat gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden.

Op de uitgelekte afbeeldingen is te zien dat de achterkant van de Lumia 610 uit gekleurde blokjes bestaat, gelijk aan de zogenoemde 'live tiles' die de interface van Windows Phone opmaken. Net als bij de Lumia 710 zou de achterkant van de 610 verwisselbaar zijn.

Windows Phone Tango

Microsoft wil er met Windows Phone Tango voor zorgen dat het mobiele OS ook gebruikt kan worden op smartphones met minder hoge specificaties. Onlangs werd duidelijk dat dit als keerzijde heeft dat niet alle apps op deze budgettelefoons kunnen draaien.

De Lumia 610 beschikt volgens Nok4US over een 5 megapixel camera, een 3,5 inch-beeldscherm en 256 MB werkgeheugen. Welke processor er in de smartphone huist is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Nokia de Lumia 610 eind deze maand officieel zal aankondigen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

0 Reactie(s) op: Nokia's eerste Windows Phone Tango-smartphone duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.