Nokia's Here Auto verbindt auto met de cloud

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 30 augustus 2013 11:24

Apps & Software

Nokia heeft vrijdag het nieuwe Here Auto gepresenteerd. De software is ontwikkeld voor autofabrikanten en belooft een totaaloplossing te bieden voor autobezitters. "Een soort besturingssysteem voor auto's", claimt Nokia.

Here Auto is een nieuwe toevoeging aan Nokia's groeiende app-pakket Here. De locatiediensten zijn momenteel vooral bedoeld voor Lumia-gebruikers die hiermee kunnen navigeren, OV-reizen kunnen plannen en kaarten kunnen raadplegen. Tijdens de presentatie van Here Auto, waar Computer!Totaal bij aanwezig was, werd duidelijk dat de nieuwe software niet bedoeld is voor Nokia's smartphones, maar hier enkel mee zal kunnen communiceren.

Naast het bieden van navigatiemogelijkheden, houdt de software de bestuurder ook real time op de hoogte van verkeerssituaties, weersomstandigheden en parkeermogelijkheden. Hoewel hier een internetverbinding voor nodig is, zullen veel diensten gewoon blijven functioneren als de connectie bijvoorbeeld even wegvalt. "Here Connected Driving biedt een breed aantal producten en sevices [...] die verder gaan dan de standaard navigatie", aldus Nokia.

Windows Phone 8 en Android

Autofabrikanten zullen Here Auto volgens Nokia volledig naar hun hand kunnen zetten voor de verschillende voertuigen. Here Auto zal dus niet door consumenten zelf te downloaden zijn, welk komt er een aanvullende app beschikbaar voor Windows Phone 8 en Android. Deze zal onder meer informatie geven over de technische stand van zaken, en geeft bijvoorbeeld een melding als de bandenspanning te laag is en laat zien waar men de auto heeft geparkeerd.

Nokia belooft later dit jaar meer bekend te maken over de beschikbaarheid van Here Auto. Ook zal er dan duidelijkheid gegeven worden over de autofabrikanten die met de software aan de slag zullen gaan.

0 Reactie(s) op: Nokia's Here Auto verbindt auto met de cloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.