Nokia schrapt 10.000 banen wegens sterke concurrentie

Door: Elmar Rekers | 14 juni 2012 10:35

Nieuws

Nokia zal tienduizend banen schrappen en twee R&D-afdelingen sluiten voor het einde van 2013. De Finse telefoonmaker geeft aan dat het hiermee reageert op de 'hevige concurrentie' op de smartphonemarkt.

Onder de tienduizend te schrappen banen, vallen 37 honderd Finse arbeidsplaatsen. Hiermee zal een kwart van alle Finse werknemers bij Nokia zijn baan verliezen. Ook kondigt Nokia aan dat drie topfunctionarissen het bedrijf zullen verlaten, te weten: Jerri Devard, Mary McDowell en Niklas Savander. Zij zullen per 1 juli vervangen worden door nieuwe managers.

Feature-phones

Nokia maakt donderdag tevens bekend dat het Scalado gaat opkopen, waarmee het al enkele jaren samenwerkt. Hiermee krijgt de fabrikant een bedrijf in handen dat gespecialiseerd is in beeld- en fototechnologieën voor smartphones. Dit zal Nokia in staat stellen om meer nadruk te leggen op de ontwikkeling van zogenoemde 'feature-phones', toestellen die bijvoorbeeld net als de PureView 808 over een uitzonderlijk sterke camera beschikken.

Nokia ziet de laatste jaren zijn aandeel op de smartphonemarkt sterk teruglopen, en hoopt door middel van afwijkende producten toch weer een speler van belang te worden naast de iPhone en Android. Zo zal Nokia zich richten op het ontwikkelen van nieuwe Lumia-toestellen met Windows Phone, welke zich moeten gaan onderscheiden op het gebied van design en vernieuwende materialen.

0 Reactie(s) op: Nokia schrapt 10.000 banen wegens sterke concurrentie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.