Nokia sluit laatste mobieltjesfabriek Finland

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 30 juli 2012 10:46

Nieuws

Nokia heeft zijn laatste Finse fabriek voor de productie van mobiele telefoons gesloten. Door de assemblage te verhuizen naar Azië verwacht Nokia de productiekosten te kunnen drukken. 780 mensen verliezen hierdoor hun baan.

Het sluiten van de fabriek in thuishaven Salo maakt onderdeel uit van een groot reorganisatieplan van Nokia, waarbij wereldwijd tienduizend mensen hun baan zullen verliezen. De Finse telefoonmaker kampt immers al enkele kwartalen met teleurstellende resultaten. Nokia maakt bekend dat afgelopen woensdag het laatste toestel van een Finse productieband rolde.

Lumia 800

In september zullen de deuren van de fabriek officieel worden gesloten. Hoewel Nokia eerder al aankondigde zijn weknemers te zullen bijstaan tijdens de afvloeiingsperiode, is vooralsnog onduidelijk wat er met de 780 werknemers staat te gebeuren. Wel blijkt Nokia minder werknemers bij de fabriek in Salo te ontslaan dan de duizend waar eerder over werd gesproken.

De fabriek in Salo hield zich tot afgelopen week bezig met de productie van onder meer de Lumia 800, de N8 en de E7. Door ook de productie in Oost-Europa en Mexico gefaseerd af te bouwen, hoopt Nokia op den duur weer een winstgevend bedrijf te worden.

0 Reactie(s) op: Nokia sluit laatste mobieltjesfabriek Finland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.